Premiär för nya Volkswagen Touareg i Beijing

Publicerad 10 februari, 2018

Volkswagen startar det nya bilåret med världspremiären av nya Touareg − märkets flaggskepp och nästa milstolpe i den största modellsatsningen någonsin från Volkswagen. Premiären går av stapeln i Beijing den 23 mars.

Anledningen till att världspremiären för nya Touareg äger rum i Kina är för att det är världens snabbast växande SUV-marknad och Volkswagens största enskilda marknad.

Den nya generationen Touareg, den tredje i ordningen, kommer i ännu högre grad tillfredsställa de behov som gäller för kunder i premiumklassen, säger Volkswagen. Det exklusiva C-SUV-segmentet är just nu ett av de snabbast växande segmenten på världens bilmarknader. I Kina förväntas volymen öka med det dubbla fram till år 2023.

Hittills har drygt 12 000 exemplar av Touareg sålts på den svenska marknaden.

Volkswagen avtäcker nya Touareg och hela utbudet av tekniska system och innovativa funktioner för första gången i samband med världspremiären den 23 mars i Beijing.

Utseendemässigt likt konceptbilen

Volkswagen visade 2016 upp konceptbilen T-Prime GTE Concept. Enligt Volkswagens senaste skiss kan vi konstatera att nya Volkswagen Touareg kommer att likna konceptbilen väldigt mycket.