Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder

Volvo EX30 fakta, pris och bilder
Publicerad 7 juni, 2023

Med premiären av Volvo EX30 presenterar de en kompakt elbil som lovar hållbarhet och prestanda i en stilren förpackning. Låt oss utforska denna spännande nyhet närmare.

Stilren design och aerodynamisk kaross

Volvo EX30 imponerar med sin yttre design, vilket framhävs av dess aerodynamiska kaross och distinkta linjer. Med en framträdande frontgrill och eleganta detaljer utstrålar den en sofistikerad och futuristisk look. Denna elbil bär tydligt Volvos signaturdesign och sticker ut från mängden på ett subtilt men imponerande sätt.

Kraftfull prestanda och imponerande räckvidd

Under skalet hittar vi en avancerad elmotor som ger Volvo EX30 imponerande prestanda. EX30 kommer i tre olika utföranden: fyrhjulsdrivna Twin Motor Performance, bakhjulsdrivna Single Motor Extended Range och Single Motor. Längst räckvidd har Extended Range som kommer 48 mil på en laddning.

Snabbast är dock Twin Motor Performance som gör 0–100 km/h på 3,6 sekunder.

Innovativa teknologiska funktioner

olvo EX30 är utrustad med en rad innovativa teknologiska funktioner som tar körupplevelsen till en ny nivå. För att maximera säkerheten finns avancerade säkerhetssystem och förarassistansfunktioner som bidrar till att minimera risken för olyckor. Dessutom erbjuder en intuitiv pekskärmsdisplay föraren enkel åtkomst till navigering, underhållning och fordonsinställningar.

Rymlig och bekväm interiör

När du kliver in i Volvo EX30 möts du av en modern och stilren interiördesign. Här erbjuds en rymlig och bekväm miljö, där högkvalitativa material och avancerade funktioner ger en exklusiv känsla. De ergonomiska stolarna erbjuder utmärkt komfort, och den generösa lastutrymmet ger möjlighet att transportera allt du behöver. Naturligtvis är säkerheten också prioriterad i interiören, med de senaste säkerhetsfunktionerna för att skydda både förare och passagerare.

Prisvärd och konkurrenskraftig

Volvo har satt priset för EX30 i linje med andra elbilar i samma segment. Med tanke på dess avancerade funktioner och imponerande prestanda är grundpriset på 429 000 kr ett bra pris, faktiskt billigare än Volvo XC40 Recharge. Volvo strävar efter att göra elektriska fordon mer tillgängliga och lockande för en bredare publik, och EX30 är definitivt ett steg i rätt riktning.