Artikeln presenteras av GoMore

Privatleasa en elbil eller hybridbil

Publicerad 15 mars, 2022
Elbil eller hybrid

Foto: Power Shift

Elbilar och hybridbilar blir allt mer populära, bland annat för att det kommer i fler utföranden och bilmärken. Dessutom blir det allt lättare att kunna ladda bilarna när man är ute på vift och man behöver inte heller ens tänka på att köpa en egen, utan man kan istället välja att hyra en.

När man väljer att hyra en elbil eller hybridbil kan det finnas många faktorer som spelar in. Vilken typ av bil är du ute efter? Finns det någon modell som passar just dig och dina behov, och hur mycket kommer den att kosta dig? Om du inte är säker på om att köpa en elbil eller hybridbil, så kan det vara bra att börja med att leasa en.

Om du vill hyra en elbil eller hybridbil finns det flera val och på https://gomore.se/leasing/electric-hybrid finns även möjligheten med privatleasing. Vilket innebär att man delar den valda bilen med någon annan, vilket kan vara en fördel då man inte har behov av bilen hela året.

Bekvämt och lyxigt med leasing

När man leasar en elbil, så finns det alltid olika avtal. Det kan till exempel handla om minimum period, vilka bilmodeller som finns till hands och hur ofta man kan byta bilmodell.  Det kan också handla om att man kan lägga till eller ta bort extra tjänster, som fri körning under helgerna. Vilken typ av försäkring ingår och hur kommer det att skötas när bilen ska in på service.

Vad säger avtalet om din leasade bil skulle behöva akut reparation? Var ska bilen lämnas in och kommer det vara möjligt med en lånebil under tiden bilen blir reparerad? Om du är intresserad av privatleasing, så titta bland annat på hur avtalet ser ut gällande ansvarsbilden för bilen.

Elbil eller hybridbil?

Vilket tjänar du mest på mellan elbil eller hybridbil? Om du enbart kommer att köra kortare sträckor, så kan det vara mer passande med en elbil för dig. Däremot behöver du även tänka på hur mycket du kommer att använda den och hur enkelt det kommer vara för dig med att ladda bilen.

Om du istället kör långa sträckor, så kan hybridbilen vara det bättre valet för dig då den ofta har en bensinmotor som kickar in vid behov. Detta är en bra trygghet om man vet att man kommer ha behov av att även köra längre sträckor. Då behöver du inte tänka på var du kan ladda bilen på vägen eller hur långt batteriet kommer att ta dig.