Råd och tips för hyrbil

Publicerad 14 februari, 2014

hyrbilguiden_se

När man ska hyra bil finns det massor av saker man ska tänka på. Man ska först och främst välja rätt bil, kolla upp självrisken och vara noga med att läsa igenom biluthyrningsavtalet. Här nedan får du tio råd och tips för dig som ska hyra bil.
Mer information finns på hyrbilguiden.se

1. Hyr rätt bil
Majoriteten av alla biluthyrare har en stor mängd olika bilar och oftast gäller ju mindre bil desto billigare att hyra. Om du endast behöver en mindre bil välj då den billigaste som passar dina behov.

2. Använd prisjämförelsesajter
Det finns många bra prisjämförelsesajter som erbjuder hjälp med att hitta de billigaste alternativen. Säkerställ att prisjämförelsesajten söker hos så många biluthyrningsföretag som möjligt, så att alla tillgängliga bilar verkligen jämförs. Säkerställ också att alla nödvändiga försäkringar ingår vid  bokning. Se upp för webbplatser med dolda avgifter och kostnader.

3. Tänk på självrisken
De flesta biluthyrare erbjuder en grundförsäkring i kostnaden, men som alla bilförsäkringspolicys varierar självrisken. Undersök innan du hyr!

4. Håll koll på bensinregler
Undersök bensinreglerna för bilar du väljer mellan. En hämta fulltankad / lämna fulltankad policy betyder att du endast betalar för den bensin du använder och inte en krona mer. Många uthyrare kör dock hämta fulltankad / lämna tom där kunden betalar innan för bensin man kanske inte använder. En dyrare uthyrare med full / full policy kan i slutändan komma att bli billigare än en billig bil där du betalar för bensin du inte använder.

5. Sociala medier
Sociala medier är ett bra sätt att hitta erbjudanden och nyheter från biluthyrningsfirmor.

6. Nyhetsbrev
Få de bästa erbjudanden direkt i din inkorg. Betänk dock att 25% rabatt från en biluthyrare kan vara dyrare än en icke rabatterad kostnad hos en annan uthyrare.

7. Villkor och tillstånd
Var noga med att läsa igenom villkoren för din uthyrning eftersom en försenad tillbakalämning eller att lämna tillbaka bilen utan full tank kan leda till extra kostnader i efterhand. Om du är osäker, fråga innan du hyr bilen.

8. Tillägg
Jämför priset för eventuella tillägg eftersom dessa kan variera i pris. Håll också ögonen öppna för gratistillägg så som fler förare och GPS vid speciella kampanjer.

9. Boka tidigt
Vanligtvis stiger priset ju längre du väntar eftersom antalet tillgängliga bilar minskar. För att vara säker på vilket pris du får rekommenderar vi att du bokar i förtid. Du kan ha tur om du väntar tills sista minuten, men det är mer troligt att du kommer att betala överpris om du inte planerar i tid.

10. Mängdrabatt
Om du reser i en större grupp skall du inte vara rädd för att fråga om grupprabatt. Beroende på antalet bilar ni behöver, för en utflykt eller flera, finns det ingen anledning att inte fråga efter grupprabatt eller lojalitetsrabatt. Bar inte rädd för att fråga efter den bästa dealen.

Mer information på hyrbilguiden.se

hyrbilguiden