Rätt bilvård inför vintern

Publicerad 12 oktober, 2015

bilservice, bilvård, däckbyte

Vintern närmar sig med stormsteg. Varför inte fräscha upp bilen ordentligt med bilservice, bilvård och däckbyte innan slask och snö ligger på våra vägar?

Istället för att åka till olika verkstäder som erbjuder bilservice, bilvård, eller däck kan du göra allt på samma ställe hos Car Care Service i Norrtull, Stockholm.

I vinterskrud slits din bil betydligt mer än på sommarhalvåret. Därför är det viktigt att bilen görs redo inför vintern på ett ordentligt sätt. Till att börja med är det bra att göra en ordentlig bilservice. Att ha fräsch olja i motorn är bra för att bättre klara alla kallstarter på vintern. Även kylarvätskan bör vara fräsch och med rätt mängd glykol för att klara de låga temperaturer vi har på vintern.

Även lacken på din bil slits extra mycket under vintern. Du bör besöka en biltvätt oftare på vintern än på sommaren för att få bort salt och smuts. Annars finns risk för rost på utsatta ställen, vilket kan innebära att du måste besöka en billackering till våren för att fixa till det.

Under vintern kan dock biltvätt vara ett riktigt tråkigt jobb, då smutsen sitter hårt fast. Detta kan dock underlättas i form av en bilrekond. Med en bra bilrekond blir lacken glansigare och samtidigt ett skydd där smuts och salt inte lika lätt fastnar och blir således enklare att tvätta.

Även om service och rekond är viktigt inför vintern är bra vinterdäck ändå det viktigaste. Tänk på att göra däckbytet i god tid. Du vill inte bli överraskad när blixthalkan väl kommer. Se till att dina vinterdäck är i bra skick, annars är det en bra livförsäkring att köpa nya. Har du inte plats hemma för att förvara dina sommardäck finns möjligheten till däckhotell. Med ett däckhotell menas att dina däck förvaras torrt och mörk, då håller däcken mycket längre. När våren väl kommer och det är dags för bytet till sommardäck har verkstaden dina däck redo och du slipper transportera dem till verkstaden.

Bor du i Stockholm och vill få din bil hundra procent redo inför vintern enligt tipsen ovan kan du vända dig till Car Care Service i Norrtull. De erbjuder alla tjänster på ett och samma ställe.

 

Sponsrad artikel