Så hittar du rätt privatleasing utan skattehöjning

Publicerad 15 maj, 2018

Den 1 juli 2018 införs en ny vägskatt vid namn bonus-malus. Det innebär att bilar som är miljövänliga gynnas och bilar som har sämre klimatpåverkan blir dyrare att äga de första 5 åren. Nu har en ny typ av söktjänst öppnat som förenklar sökande efter bilar som inte berörs av skattehöjningen efter den första juli. Vi har en unik plattform där kunden själv kan filtrera bilar baserat på bland annat co2 utsläpp, vägskatt eller bagageutrymme m.m säger Filip Samuelsson, grundare på Biloffert.se

Trots att det bara är några månader kvar tills de nya reglerna drar igång så känner sig många privatpersoner och företag väldigt dåligt informerade om vilka ändringar som kommer att göras. Vissa är väldigt pålästa medan andra inte alls uppfattat ändringarna. För att ta ett exempel som inte många vet är att tjänstebilsförare får betala även för vägskatten i förmånsvärdet efter 1 juli, vilket resulterar i ytterligare ökad kostnad. – Vi kan förvänta oss en flaskhals med stor risk att återförsäljarna inte kommer hinna leverera de nya bilarna innan 1 Juli säger Filip Samuelsson.

Hitta rätt bil med låg skatt

En början är att läsa på om bonus-manus och vilka parametrar som ändras efter 1 juli, men sedan är det en god idé att använda jämförelsesidor för att snabbt få en överblick över hur marknaden ser ut. På sajten Biloffert.se kan man nu söka, filtrera och sortera privatleasing efter co2 utsläpp, vägskatt m.m vilket är avgörande för nya Bonus-manus systemet. Genom tjänsten kan du som kund också få tillgång till rådgivning samt upphandlingstips helt kostnadsfritt. Biloffert.se lanserades i början av 2017 med mål att förenkla letandet för privatpersoner och företag som söker efter en leasingbil.

Se vad som ingår i avtalet

Bilreklamer visar ofta såkallade “från priser”. Det är sällan man hittar en bil med samma pris som man ser i annonsen. Biloffert.se har gjort det enklare och visar därför bara slutpriset på varje bil där bland annat vinterhjul, service och försäkring ska ingå. -Vi har satt upp kriterier och förutsättningar som alla annonsörer måste följa eftersom att vi vill att kunden alltid ska se rätt pris och inte något lockpris. Utöver det så ser man även alla övriga kostnader för faktura och uppläggning -avgift, skatt osv, säger Filip Samuelsson. Genom jämförelsesajter får man snabbt en överblick över vilka erbjudanden som finns samt att man slipper ta kontakt med varje enskild återförsäljare för att få offert.

Framtiden är här – Affären görs på nätet

För 5 år sedan gjorde McKinsey en undersökning hur många besök en kund gör i bilhallen innan man väljer att köper bil. År 2013 besökte man bilhallen 3 gånger innan man köpte, idag är den siffran nere på 1,3 gånger. Detta visar tydligt att större delen av beslutet har flyttats till nätet. – Vi erbjuder en digital plattform med kostnadsfri rådgivning oavsett vart kunden är i sin köpprocess med mål att kunden skall hitta rätt bil till rätt pris, avslutar Filip Samuelsson.