Artikeln presenteras av Dragkrok365

Så väljer du rätt dragkrok till din bil

Publicerad 8 juni, 2021
Dragkrok

För vissa förare är bilen bara ett transportmedel och utseendet är mindre viktigt. Men för andra är utseendet mycket viktigt och något att vara stolt över. De olika dragkrokarna kan fylla samma funktion, och en kräsen bilägare kanske inte vill att fästet syns när det inte används. Så hur går man tillväga för att hitta den rätta dragkroken?

Välj rätt dragkrok

Att välja rätt dragkrok till fordonet kan kännas som en svår uppgift. Den som inte har några förkunskaper om dragkrokar och regler upplever ofta att det är rena rama djungeln. Faktum är att det inte behöver vara svårt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom om hur man väljer rätt dragkrok och vad man behöver tänka på i samband med köpet.

Det är viktigt att känna till att det finns både fasta och avtagbara dragkrokar på marknaden. Fastmonterade dragkrokar hör till det vanligaste eftersom det är det mest prisvärda alternativet. Utöver detta så kan en fast dragkrok även användas för bogsering av tunga släp och husvagnar. En fastmonterad dragkrok utgörs av en dragkula som är fäst till en slags platta med antingen två eller fyra hål. Vidare så behöver en dragkrok vara kopplad till elektricitet, detta för att säkerställa att det finns belysning på det du kopplar till ditt fordon. För extra säkerhet så ska den även kopplas till en vajer så att inte släpet eller husvagnen åker av. 

Avtagbar dragkrok

Nästa typ av dragkrok är den avtagbara varianten. Det är en praktisk lösning åt den som använder dragkroken relativt ofta, men som inte vill ha den på konstant. Ofta är det en fråga om estetik och att man väljer en avtagbar dragkrok för att den stör på något vis när den inte är i bruk. I den här kategorin kan du välja mellan horisontellt eller vertikalt avtagbar dragkrok.

För att sammanfatta så kan en avtagbar dragkrok enkelt plockas av när den inte används, medan en fast dragkrok sitter fast på ditt fordon.