Artikel i samarbete med Solfilmskompaniet.se

Säkrare bilkörning med solskydd

Publicerad 17 april, 2020
Solskydd

Att skydda sig mot solljus vid bilkörning är viktigt för att körningen blir så säker som möjligt. Solljus är fantastiskt, men kan även skapa irritation vid tillfällen som under solnedgång. Det finns dock bra lösningar på detta som inte är speciellt kostsamma.

När man kör bil så uppstår ibland saker i trafiken som skapar irritation. Kanske en medtrafikant som gjorde ett misstag eller att solen bländar dig så du knappt ser framåt. Att solskyddet som som sitter i bilen som standard är för korta och solen blänker på ställen där skydd inte finns. En kombination av detta kan vara smutsig vindruta och solljus vilket orsakar stora problem att se framåt.

Kanske lyser solen igenom en sidofönster, bakfönster eller igenom vindrutan. Det är inte heller enbart solen som orsakar problemen vid blädning utan kan även vara en medtrafikants strålkastare som lyser in i din bil och du blir irriterad.

Det finns dock lösningar på detta som t.e.x. bilens fällbara solskydd som sitter på främre delen av bilen mot vindrutan. Det är dock inte ovanligt att dessa är för korta och inte hjälper såpass mycket som önskar. I dessa fall finns det solskydd att köpa som enkelt kan monteras på insidan av fönsterrutan för att få ett solskydd längre ner. Dessa kallas oftast “streamer för vindrutan”. Samma lösning fungerar utmärkt på sidorutor och bakrutor och reducerar bländning väldigt mycket.

Vad kostar ett solskydd att montera?

Kostnaden baseras på vilken typ av solskydd du väljer att montera.
Det finns olika typer som t.e.x.
– Solskydd med sugproppar
– Plexiskivor
– Solfilm

Det finns även olika former av solskydd som är tillverkade i rätt mått för just din bil, så att du enkelt kan montera dessa själv utan att behöva anlita någon firma och betala en förmögenhet.

Skulle du mot förmodan önska att få solskydd proffesionellt installerat så används en så kallad “Solfilm” och prisbilden varierar, men oftast någonstans mellan 3500-5000 per bil med undantag för olika bilmodeller.

E-handelsföretaget Solfilmskompaniet är ett av Sveriges ledande företag inom olika typer av solskydd. Företaget erbjuder bland annat måttanpassade bitar som är anpassade efter bilens rutor och som är superenkla att montera. Det finns även ett stort sortiment av olika nyanser så att det säkert finns en nyans som passar just dig och dina dagliga behov.