Artikel i samarbete med Mechanum

Service hos märkesverkstad eller oberoende verkstad?

Publicerad 21 februari, 2019

Något som är viktigt när man äger en bil är att den servas med rätt intervall. Dels för att få en driftsäkrare bil och för att vid försäljning få ut mer när serviceboken är korrekt ifylld. Men ska man serva bilen hos en märkesverkstad eller oberoende verkstad?

Man har helt och hållet friheten att bestämma vart man vill serva sin bil. Men är det så stor skillnad på om man väljer en märkesverkstad eller oberoende verkstad? Svaret på frågan är ja. Anledningen till att många är osäkra på vad man ska välja är priset. En service hos en märkesverkstad är i regel dyrare. Det är oftast därför man börjar kolla alternativ hos märkesoberoende verkstäder.

Förutom priset på service skiljer verkstäderna sig åt på andra punkter. Man får vad man betalar för brukar man säga. Hos en märkesverkstad är mekanikerna utbildade och specialister på just ditt bilmärke. De har även diagnos- och specialverktyg samt alltid originaldelar.

Det betyder dock inte att oberoende verkstäder är okunniga. De har oftast stor kunskap om bilar av flera olika märken. Men eftersom en service hos en vanlig verkstad oftast är billigare ska man vara medveten om att specialkunskapen om vissa bilmärken kanske inte alltid finns och att originaldelar inte används i lika stor utsträckning. Om man har en något äldre bil kanske man inte tycker att dessa punkter längre är så viktiga, vilket då är ett alternativ som kan bli billigare.

Har man en nyare bil vill man troligen serva bilen hos en märkesverkstad. Men måste man alltid lämna in bilen hos Audi för Audi service? eller hos BMW för BMW service osv? Svaret på den frågan är nej. Det finns andra auktoriserade märkesverkstäder där personalen är utbildad och där originaldelar alltid används. En av dessa är Mechanum som finns i Göteborg och Malmö. Hos Mechanum utförs service, reparation och garantireparationer för Volkswagen, Audi, Skoda, Saab, Opel, Mercedes, Volvo, Ford och BMW.  

Boka service
Boka service
Jämför bilverkstäder