Artikeln presenteras av Minifinder

Ska du skydda din bil med spårsändare?

Publicerad 9 september, 2022
GPS-tracker

Idag kan GPS användas på så många olika sätt. Du tänker kanske i första hand på det program du använder på din telefon för att hitta rätt när du är ute och kör bil. Samma teknik som tar dig till rätt slutdestination kan användas för att skydda din bil då du lämnar den. Med en GPS tracker blir det svårt att försvinna med ditt fordon. Ska du installera tekniken? Det ska vi ta reda på här!

En spårsändare för bilen är mer än stöldskydd

Oavsett om du kör en ny elbil eller varvar mellan flera klassiska bilar så är det klart att du vill se till att fordonet blir så svårt som möjligt att stjäla. Om din bil skulle lämna den zon du har parkerat den i så får du genast veta detta. Då kan du larma på en gång och förhoppningsvis få fatt i bilen innan den lämnar landet.

Om du tycker att ett utökat stöldskydd känns som en bra idé så är spårsändare något att beakta. Utöver att sätta krokben för biltjuvar så kan du ha fina ekonomiska fördelar av din GPS tracker i bilen.

Du kan få sänkt försäkringspremie

En ekonomisk fördel som kan få betydelse för dig är att din försäkringspremie kan sänkas om du kan visa att du använder en godkänd spårsändare. Därmed kan din privata bilförsäkring blir mindre kostsam.

Du kan minska det administrativa arbetet

För dig som jobbar med bilen så går det att använda samma GPS tracker som visar var bilen är för att klara av det administrativa arbetet omkring hur mycket du kör och andra detaljer. En spårsändare går att använda för att skapa en elektronisk körjournal med all information som kan behövas för redovisning såväl som vidare analys för verksamheten.

På så vis kan din GPS tracker vara minst lika viktig som andra integrerade säkerhetssystem som finns i bilen. När du inser hur mångsidig denna teknik är kommer du säkert själv på fler nyttor som du kan få med den.

Spårsändare

Välj GPS tracker med OBD2-uttag

När du ska välja en spårsändare till din privata bil eller till en hel flotta med fordon som du jobbar med är det klokt att se på möjligheten till OBD2-uttag. När du kan installera din spårsändare till OBD2-uttaget så kan du skydda GPS-trackern i bilen så att den inte syns.

Om tjuven inte ser trackern så får du störst nytta av den. Då kommer den ju att finnas kvar i bilen och du kan snabbt rikta polisinsatsen till rätt position där de möter både fordon och brottsling. Med hjälp av GPS och körjournal går det att hitta en stulen bil inom några timmar, kanske snabbare om du larmar på en gång.

Spårsändare är smarta både privat på jobbet

Det finns alltså flera goda anledningar att installera GPS tracker både i privata bilar och företagsbilar. I och med att biltjuvar i allt större utsträckning ger sig på företagsbilar och inte bara privata lyxbilar är det av särskilt intresse för företag med fordon att se närmre på tekniken. 

I och med att spårsändaren kan användas både som stöldskydd och för att skapa körjournal så lär GPS-tekniken vara en tillgång för alla företag som erbjuder leveranser av olika slag. För privatpersoner är bättre bilförsäkring också en god anledning till att installera en GPS tracker i bilen.

Svaret på vår inledande fråga blir alltså ja, du kommer med största sannolikhet att kunna se nyttan med en spårsändare i din bil!