Skoda presenterar Superb SCOUT

Skoda släpper i samband med faceliften av Superb även en Scout, avsedd för dem som vill ha några av de terrängegenskaper som finns tillgängliga i Kodiaq men är inte förtjusta av SUV.

Superb kommer för första gången som Scout, Skodas beteckning av lite ruffare design och högre markfrigång, precis som Volvos Cross Country, Volkswagens Alltrack eller Audis Allroad.

Men Superb har faktiskt funnits i “skogsmulle-version” tidigare, men då vid namn Outdoor.

Skoda Superb Scout får fyrhjulsdrift som standard och har en omarbetad fjädring som ger 15 mm extra markfrigång. Skoda har även lagt till ett terrängläge för de tillfällen då man behöver lite extra kraft ute i terrängen. Utöver fyrhjulsdrift, markfrigång och terrängläge kommer Superb Scout även med modelltypiska plastdetaljer runt hjulhus och hasplåtar i front och akter. Superb Scout kommer som standard med 18 tums hjul, men 19-tums med tvåfärgad finish finns som tillval.

Inredningen skiljer sig från vanliga Superb med bland annat trädekor som visar Scout-logotypen, tillsammans med en specifik klädsel med kontraststygn. Till en extra kostnad kan man även beställa säten täckta i en kombination av läder och Alcantara med bruna sömmar.

Genom att Superb ansluter sig till de tre andra Scout-modellerna baserade på Octavia, Karoq och Kodiaq, kommer den nya Superb Scout endast att finnas med toppmotorerna, nämligen 2.0 TSI och 2.0 TDI. Den första på 272 hk och 350 Nm, medan den senare producerar 190 hk och 400 Nm. I båda fallen är motorerna kopplade till en DSG med sju steg.

Skoda Superb Scout kommer att börja säljas senare i år tillsammans faceliften av vanliga Superb.

Publicerad 30 maj, 2019