Spännande bettingmöjligheter inom motorsport

Publicerad 7 maj, 2021
Betting motorsport
Källa: ‘Formula 1 car 2020’ av Alberto-g-rovi via Wikipedia (CC BY 3.0)

Motorsport är ett minst sagt brett fält med mängder av olika grenar och discipliner med allt ifrån den glamorösa Formel 1-cirkusen till vår svenska speedway. Bredden inom motorsport gör också att det finns många bettingmöjligheter att tillgå för den som är intresserad. 

Formel 1 

Formel 1 är den mest prestigefyllda grenen inom motorsport och följs av miljoner fans världen över. Säsongen 2021 ser ut att bli en duell mellan regerande världsmästaren Lewis Hamilton och Max Verstappen, som tillsammans legat beslag av samtliga första- och andraplatser såhär långt. Senaste loppet, Portugals GP, vanns av Hamilton som slutade före Verstappen. Efter tre lopp leder britten Hamilton med åtta poäng i sammandraget före holländaren Verstappen.

När det kommer till odds är Formel 1 en av de grenarna där det finns mest spelalternativ att välja mellan. Förutom odds på vinnaren i varje lopp går det även att tippa om en förare slutar topp 3. Utöver det går det i många fall även att spela på till exempel vilken förare som vinner kvalet samt vilken förare som kör bäst på träningen. 

För att hitta bästa odds inom Formel 1 och även annan motorsport är ett bra tips att kolla på flera olika sidor, då både odds och utbud kan skilja sig åt en hel del. Samtidigt är det också bra att göra research för den gren inom motorsport du tänkt dig att spela på och det gäller oavsett om det handlar om F1 eller någon annan disciplin. 

Övrig bilsport

De flesta spelbolag erbjuder ofta odds på flera andra motorsporter utöver Formel 1, inte minst annan bilsport. Den amerikanska bilsporten Nascar, där förare kör hundratals varv på en oval bana, är en disciplin där det finns odds med spel på både enskilda lopp och på totalsegrare i mästerskap. 

En annan amerikansk bilsport som det också finns odds för är Indycar där bland annat det klassiska loppet Indy 500 ingår. En del kanske minns den svenske Indy-föraren Kenny Bräck, som vann Indy 500 år 1999. Även i årets upplaga som körs i slutet av maj finns chans till svenska framgångar. På startlinjen finns nämligen både Felix Rosenquist och Marcus Ericsson, som för övrigt har ett förflutet inom Formel 1.

Motogp
Källa: ‘MotoGP’ by Robert Scoble via Wikipedia (CC BY 2.0)

MotoGP och Speedway

Givetvis finns det också en hel del odds för motorsporter på två hjul, bland annat MotoGP, eller roadracing som disciplinen också kallas. I MotoGP tävlar de snabbaste motorcyklarna under en hel säsong runtom i världen och liknar därmed på många sätt F1-cirkusen. 

Utöver roadracing finns även odds på bland annat speedway, som är lite av en svensk nationalmotorsport. Betting på speedway skiljer sig en del mot betting på andra motorsporter eftersom man spelar på matcher mellan lag, i alla fall i den svenska Elitserien. Detta gör att betting på speedway påminner mer om betting på fotboll än betting på exempelvis Formel 1.

Som vanligt när det kommer till betting gäller det förstås att vara medveten om att det är långtifrån säkert att man får tillbaka den summa man satsar. Därför är ett bra tips att inte spela för mer än vad man har råd att förlora.