Sverigepremiär för nya Passat Alltrack

Under hösten kommer nya Passat Alltrack komma ut till svenska återförsäljare. Men säljstarten har redan börjat och du kan beställa nya Alltrack hos din VW-återförsäljare redan idag. I videon ovanför och i texten här under samlar vi detaljer om nya Passat Alltrack, årsmodell 2016. 

Passat Alltrack är Passaten som ska klara lite tuffare tag i terrängen och i vardagen. Den är därför utrustad med 4MOTION fyrhjulsdrift och 27,5 mm högre markfrigång samt trailer assist som standard.

Utsidan av Alltrack skiljer sig från vanliga Passat i form av mer robusta stötfångare och plast runt hjulhusen. Strålkastarna och grillen ger sken av en enda enhet. Strålkastarna är även full LED.
Se mer detaljer av utsidan i videon ovan.

Volkswagen har även utvecklat ett nytt och effektivt motorunderredsskydd för nya Passat Alltrack. Underredetskyddet är även standard, men är inte längre gjort av stål som på föregångaren, utan är istället gjort av extremt tålig plast. Detta resulterar i en viktbesparing på 16 kg.

Interiören i nya Passat Alltrack har modifierats för att karaktärisera Alltrack mer. De material som används och den omfattande standardutrustningen skapar en exklusiv och sportig atmosfär. En av dessa är de nya framstolarna som fått ny design med alcantara på insidan av sidosektioner och “Alltrack”-emblem på ryggstöden.

En bensin och två dieselmotorer
Nya Passat Alltrack erbjuder ett urval av tre effektiva och vridstarka turboladdade motorer: En turbo-bensinmotor (TSI) och två turbodieslar (TDI). Den kraftfulla TSI-motorn levererar 220 hästkrafter. Diesel-motorerna levererar 190 hk respektive 240 hk.

Volkswagen levererar alla versioner utrustade som standard med en (DSG) automatlåda. 7-växlad för TSI och den största dieselmotorn och 6-växlad till den lilla dieselmotorn.

Priset för nya Passat Alltrack startar på 333.700 kr.

  
   

Publicerad 3 september, 2015