Sveriges dyraste parkeringsplats

Sveriges dyraste parkeringsplats
Publicerad 4 maj, 2018

Att bostadsmarknaden i Sverige slår rekord i höga försäljningspriser kan inte någon ha missat. Speciellt i storstäder som Stockholm och Göteborg. Men det är inte bara bostäderna som sticker iväg i pris, utan även parkeringsplatserna.

I takt med att bostäderna blir dyrare blir även parkeringsplatserna dyrare. Folk som bor i innerstaden vill slippa leta parkeringar ute på gatan. På grund av det blir parkeringsplatser och parkeringsgarage allt mer eftertraktade i storstäderna.

Speciellt i Stockholm finns det inte så många garageplatser till salu. Vilket trissar upp priserna när de kommer ut en annons hos mäklare. Parkeringsplatserna säljs ofta som bostadsrätter med en tillkommande månadsavgift. Mäklare tror att intresset för att köpa garageplatser kommer öka framöver då avgiften för att parkera i Stockholm höjts. Och det kan bli en vinstaffär då räntorna fortfarande är låga.

I Sverige ligger rekordet för en parkeringsplats på 1,75 miljoner kronor för en garageplats i centrala Stockholm.

Det kan låta extremt mycket. Men inte i jämförelse med världens dyraste garageplats som såldes i centrala London för 230 miljoner kronor. Köparen var en kunglighet från Mellanöstern. Även om priset är extremt högt så är det ett rymligt garage som rymmer 80 av kunglighetens superbilar.