Taxi Stockholm startar underjordstaxi med elbilar

Publicerad 14 april, 2014

Nu börjar Taxi Stockholm ta körningar till underjorden – med elbilar. Den första underjordiska plats som öppnas upp för taxikörningar med företagets två nya elbilar är den historiska örlogsbasen på Skeppsholmen. Initiativet är en del av Taxi Stockholms miljöarbete och ett sätt att påvisa elbilens miljöfördelar genom att ta sig in i olika utrymmen som tidigare varit stängda för allmänheten.

“Alla krafter i Stockholm måste arbeta för en bättre miljö. Nu börjar vi med att testa två elbilar i trafiken. Det känns spännande att samtidigt öppna upp underjordiska platser och prova på taxikörning under stadens brus. På så sätt lyfter vi upplevelsen runt hur elbilen är både fri från ljud och utsläpp ”, säger Natalia Santos, PR & pressansvarig Taxi Stockholm.

Under Skeppsholmen finns en militär hemlighet från 1940-talet, en gammal örlogsbas som förr fungerade som ett litet samhälle dolt under ytan. Med hjälp av sina två nya elbilar öppnar Taxi Stockholm för första gången upp det tidigare gömda utrymmet för allmänheten. Under tre dagar i maj kommer stockholmare ha möjlighet att åka med på en expedition tillsammans med historieexperten Lars A Hansson som berättar hur soldaterna levde i det dolda under staden.

Fler än 96 % av Taxi Stockholm bilar är idag miljöbilar och drivs med ett miljövänligt bränsle. Miljövisionen är att hela Taxi Stockholms transportsätt ska vara helt fritt från fossila utsläpp. Att Taxi Stockholms flotta nu förstärks med två nya elbilar är en viktig del i arbetet för att miljövisionen ska bli verklighet.

Mellan 2005 och 2017 ska Taxi Stockholm minska koldioxidutsläppet med minst 80 %. Förra året nådde de 74% så snart är de framme vid delmålet.

De nya elbilarna som besöker örlogsbasen på Skeppsholmen den 16:e – 18:e maj syns sedan början av april på Stockholms gator och efter underjordskörningarna kommer bilarnas underrede att vara klädda i LED-belysning.

Explore.taxistockholm.se