Tesla på plats i Göteborg

Publicerad 15 mars, 2015

Tesla On Tour har ett showroom på Heden i Göteborg. Autonytt har besökt den. Se fler bilder nedan.

Under slutet av 2014 öppnade Tesla en tillfällig butik inne i Gothia Towers i Göteborg. Den öppnade 6 november och höll öppet fram till 30 december.

Men sedan 21 februari har man haft möjligheten att uppleva Tesla återigen inne i Göteborg. Denna gång under Teslas On Tour genom Europa med ett showroom på Heden i Göteborg där man kan prata med en Product Specialist och designa sin egen Model S direkt i den tillfälliga butiken. Men det bästa av allt är att man även kan ta ut bilen på en provtur. En representant från Tesla följer alltid med alla provkörningar för att svara på frågor och se till att du får ut så mycket som möjligt av Model S. 

Under vårt besök fanns endast vanliga Model S på plats, alltså ingen Model S 85D med dubbla motorer och fyrhjulsdrift.

Teslas Showroom på Heden i Göteborg kommer finnas kvar fram till och med den 21 mars. Men snart öppnar en helt ny permanent Tesla-butik i Göteborg.

Tesla servicecenter i Göteborg

Enligt Tesla Club Sweden öppnar snart Tesla ett servicecenter i Göteborg. Adressen blir Aminogatan 32B i Mölndal, gamla Yamaha Center. Av allt att döma blir det en kombinerad verkstad och utställningslokal, på samma sätt som de har i Infra City i Stockholm. Lokalen beräknas bli färdig i April.