TEST: Smart USB-laddare till bilen

Publicerad 27 mars, 2017

Idag laddar de flesta sin mobiltelefon via bilens 12-voltuttag med USB. Men varför inte få ut mer av sitt USB-uttag. Vi har testat Nonda ZUS som är en smart USB-laddare.

Nonda ZUS sätts in i bilens 12-voltsuttag. Den har två USB-ingångar vilket gör att man kan ladda två enheter samtidigt. Båda uttagen har 2,4A i strömstyrka, vilket gör att det går snabbt att ladda.

Det som gör att ZUS skiljer sig från andra laddare är att den går att koppla ihop med din telefon via en app.

Genom att enkelt para ihop sin telefon med ZUS får man tillgång till flera smarta funktioner.

Smarta funktioner

Se bilens plats

När man parkerar registrerar ZUS bilens plats vilket gör att man enkelt hittar tillbaka genom att se bilens position på en karta i appen. Man kan även se hur många meters avstånd man har till bilen samt åt vilket håll bilen står. Perfekt när man parkerat på en stor parkering och inte hittar sin bil.

Parkeringstimer

Vid parkeringar med avgift kan man sätta en timer på hur lång tid man betalat för. ZUS varnar när tiden börjar gå ut för sin parkeringsbiljett.

Batterimätare

Genom att ha ZUS inkopplad i bilens 12-voltsuttag får den tillgång till information om bilbatteriets hälsa. Skulle batteriet bli dåligt varnar appen om det.

Körhistorik

Registrera dina körsträckor i appen. Det går även att kategorisera sina körsträckor. Något som kan vara bra om man vill skilja på privata resor och arbetsresor.

USB-laddare

Självklart går det också ladda telefonen eller andra teknikprylar vis USB. Samtidigt lyser USB-portarna upp, vilket gör det lättare att hitta när det är mörkt.

Nonda ZUS är en bra pryl för bilen om man är ute efter en laddare som erbjuder mer än bara laddning. Har man dock en nyare bil kanske man redan har många av funktionerna. Då kan ZUS kännas lite överflödig.

Nonda ZUS kostar runt 399 kr. Läs mer på nonda.co