Tips vid tvätt av bilen

Publicerad 11 september, 2014

biltvätt

7 av 10 väljer att tvätta sin bil på garageuppfarten, trots att det inte är tillåtet i speciellt många kommuner. Kolla upp om det är tillåtet i just din kommun.

Anledningen till att det är förbjudet att tvätta bilen hemma är att farliga kemikalier rinner ner i dagvattenbrunnar och i närliggande vattendrag.

En lösning är att ta sin bil till en gör-det-själv-hall där du tar med dig egna produkter och tvättar rent bilen, oftast är priset baserat på hur lång tid du tar på dig för att tvätta bilen.

På senare tid har det även kommit upp flera tvättstationer där du enkelt betalar med polletter. På dessa tvättstationer finns oftast redan avfettningsspruta och bilschampo direkt i högtryckssprutan, vilket gör att du slipper köpa rengöringsprodukter separat.

Bekväm?

För dem som är lite mer bekväma av sig åker till närmaste bensinstation där du betalar, sätter dig i bilen och kör igenom en automattvätt. Detta är oftast dyrt och inte speciellt skonsamt för bilens lack även om dem har blivit bättre med åren.

Vad gör man då om man är bekväm men vill ha en bil med fin lack?

Då finns det egentligen bara ett alternativ. Man lämnar in bilen till en rekondfirma eller firma som specialiserat sig på just handtvätt som är skonsammare mot lacken.

Tide Car är ett exempel på ett sådant företag. De erbjuder handtvätt och rekond till bra pris. De tar hand om bilen både utvändigt och invändigt.
Dessutom slipper du köpa massa dyra produkter för att tvätta bilen själv, det fixar dem!

Mer information finns på tidecar.se