Underleverantör begär Saab i konkurs – Uppdaterad

Publicerad 12 augusti, 2014

Är sagan om NEVS och Saab snart slut? nu begär underleverantör företaget i konkurs.

Det är underleverantören LaboTest AB som jobbar med marknadsföring och underhåll av utrustningar till lab som begär NEVS i konkurs. Skulden ligger på 150 373 kronor enligt konkursansökan som kom till Vänersborgs tingsrätt igår den 11 augusti.

NEVS har totalt 88 betalningsanmärkningar hos Kronofogden i dagsläget och i slutet av juli låg de totala skulderna på cirka 50 miljoner kronor.

Kommer detta vara sista spiken i kistan för NEVS och Saab eller kommer sagan om det näst intill odödliga bilmärket nu gå i graven för gott?

Källa: TTELA

UPPDATERING!

Nevs går nu ut med ett pressmeddelande och säger att de vill förtydliga att bolaget inte är på obestånd. Nevs tillgångar överstiger skulderna, men bolaget har inte tillräckligt med kontanta medel för att idag kunna betala samtliga utestående skulder. Nevs leverantörer kommer att få betalt, men Nevs kan idag inte säga exakt när.

Under sommaren har samtalen om samarbeten med de två större fordonstillverkarna fortsatt och utvecklats i en positiv riktning. Det är en grundlig utvärderingsprocess som fortfarande pågår, och de har inte slutförts än.

Ett beslut om när Nevs kan återstarta produktionen i Trollhättan kommer bolaget att kunna fatta när finansieringen är säkerställd, och när Nevs affärsplan är uppdaterad tillsammans med nya samarbetspartner.

Det företag vars ombud lämnat in en konkursansökan har idag meddelat Nevs att de kommer att dra tillbaka ärendet efter den information de fått om Nevs pågående dialoger.