Artikel i samarbete med Olka Sportresor

Upplev Monaco Grand Prix på plats

Publicerad 8 augusti, 2019

Sommaren börja lida mot sitt slut och det kanske är dags att planera någon resa att se fram emot. Kanske med hela familjen eller med kompisgänget. Varför inte ta chansen och boka en resa till Monaco och upplev Formel 1 på plats i Monte Carlo. Tävlingen brukar hållas i slutet av maj.

Monacos Grand Prix har körts sedan 1929 och är den enda tävlingen i Formel 1-VM som körs på vanliga gator. Det är även det enda loppet som körs genom en tunnel. Banan som kallas Circuit de Monaco byggs upp inne i staden Monte Carlo i Monaco. Monacos GP har varit en deltävling i formel 1-VM sedan 1950.

Men det är dyrt att leva och bo i Monte Carlo. Att bo på hotell och att äta på restaurang kostar vanligtvis mycket i Monaco, och under tävlingsveckan är det oftast ännu dyrare. Detta eftersom många hotell och restauranger höjer priserna på grund av F1-tävlingen. Det är helt enkelt tillgång och efterfrågan styr priserna. Ett hotellrum kan kosta så mycket som uppemot 50.000 kr per natt på dem lyxigare hotellen.

Många bor istället i Nice som bara ligger drygt två mil från Monte Carlo. Men det blir lätt lite krångligt med logistiken eftersom det är mycket folk som rör sig i området runt staden denna veckan. Samtidigt är det en större upplevelse att bo inne i Monte Carlo under tävlingsveckan.

Genom att boka en F1-resa som paketresa kan man komma billigare undan. Då ingår 3 nätter i centrala Monte Carlo, biljett till racet på söndagen, samt flyg om så önskas.

Olka Sportresor anordnar resor till Monte Carlo samt andra F1 tävlingar, bland annat på Silverstone, Monza och Hockenheim. Bokar du en F1-resa med Olka Sportresor ingår dessutom:
– F1 guide till tävlingen
– Tillgång till journummer
– Högsta tänkbara service
– En researrangör med över 35 år i branschen som ställer resegarantier hos Kammarkollegiet.