Artikeln presenteras av Vidatrack

Uppstickare ska göra det lättare att spåra bilar och föra körjournal

Publicerad 12 februari, 2021

Spårsändare, eller GPS-trackers som de ofta kallas i folkmun, är det yttersta stöldskyddet för fordon av alla typer: från tunga lastbilar och maskiner till privatbilar och båtmotorer. Vidare är körjournaler något som alla verksamheter med förare behöver för att få sina förmåner från Skatteverket.

Därmed är det två tjänster som väldigt många företag och privatpersoner förlitar sig på dagligen. Och därför är det också enormt viktigt att man med enkla medel kan hitta rätt spårsändare eller journaler för sina ändamål; en process som Vidatrack.se är fast beslutna med att optimera.

Vilka är Vidatrack?

Företaget är en uppstickare på den svenska marknaden som har målsättningen att göra det enkelt att hitta och använda de bästa spårsändare och körjournalerna för specifika ändamål. 

Vidatrack har idag ett nära samarbete med Teltonika som är en av världens ledande tillverkare av GPS-trackers och tillhörande spårningsmjukvara. Tillsammans tillhandahåller de två företagen all den hårdvara som behövs, samt SIM-kort med tillhörande abonnemang till spårningsmjukvaran.

Spårsändare

Spårsändare är en liten enhet som placeras i ett fordon och som antingen kopplas till fordonets elsystem eller drivs på batterier. När sändaren är aktiverad skickar den automatiskt positionsuppgifter till ett nätverk där ägaren av spårsändaren kan spåra fordonet när som helst.

Spårningen sköter man smidigt via sin webbläsare eller en app för iOS och Android-enheter. Vidare kan tjänsten kopplas till larm som automatiskt meddelar dig när fordonet i fråga rör sig eller försvinner utanför ett markerat område.

*Fördelen med de flesta spårsändare är att de kan monteras på en plats där de inte syns och därmed inte kan avmonteras vid en eventuell stöld.

Körjournaler

Körjournaler är idag det enda sättet att på ett enkelt och godkänt sätt bevisa för Skatteverket hur mycket ens fordon använts eller förare har kört i tjänsten. Denna information används sedan till att avgöra om du har rätt till förmåner och i så fall vilka.

Det är viktigt att man använder körjournaler som godkänts av Skatteverket, vilket Vidatrack är måna om att tillhandahålla. Alla de elektroniska körjournaler som de idag säljer uppfyller alla krav för korrekt förda körjournaler.

Mjukvaran

Själva spårningen genomförs via en tillhörande mjukvara som du använder via din webbläsare eller via en app du laddar ner till din smartphone. Kontot och spårningstjänsterna kan kopplas till flera personer om det finns ett behov för det.

Mjukvaran betalar du för på en månadsbasis via ett abonnemang som du tecknar med Vidatrack.