Artikeln presenteras av Elbilsvaruhuset

Utnyttja de låga elpriserna – använd smartladding till din elbil

Publicerad 14 juli, 2023

Om du äger en elbil, kan du dra nytta av de låga elpriserna genom att använda smartladding. Smartladding ger dig möjlighet att planera din laddning för att utnyttja de billigaste priserna och optimera dina kostnader. Det hjälper dig också att minska miljöpåverkan eftersom det gör det möjligt för dig att använda grönare energikällor som solenergi. Smartladding är ett perfekt sätt att utnyttja de låga elpriserna medan du skyddar miljön!

Hur fungerar smartladdning till din elbil?

Smartladdning är en teknik som gör det möjligt för elbilar att laddas upp automatiskt när de behöver det. Det fungerar genom att bilen kommunicerar med ett laddningssystem som är anslutet till elnätet. När bilen behöver laddas, skickar den ut en signal till systemet som sedan aktiverar laddningen. Systemet kan också ställa in olika typer av begränsningar för hur mycket ström som ska användas, vilket hjälper till att säkerställa att bilen inte drar mer ström än vad som är nödvändigt. Smartladdning gör det också möjligt för användaren att styra laddningsprocessen från sin smartphone eller dator, vilket ger dem full kontroll över när och hur mycket ström deras bil tar emot.

Sänk dina elräkningar med Zaptec Go och utnyttja de låga elpriserna

Zaptec Go laddbox är ett innovativt sätt att hjälpa dig att sänka dina elräkningar. Med Zaptec Go kan du utnyttja de låga elpriserna som erbjuds av olika elleverantörer och få tillgång till billigare el. Det är enkelt att använda, och du kan styra din energianvändning från din smartphone eller surfplatta. Du kan ställa in tider för när du vill att apparaten ska starta och stoppa, vilket gör det möjligt för dig att dra nytta av de låga priserna på elen under specifika tider. Du kan också se hur mycket energi som används i realtid, vilket gör det möjligt för dig att justera din energiförbrukning för att minska kostnaderna. Med Zaptec Go kan du spara pengar på dina elräkningar samtidigt som du skyddar miljön.

3 tips att tänka på när du väljer laddbox

När du väljer laddbox till din elbil är det viktigt att tänka på tre saker. Först och främst måste du se till att laddboxen har en kompatibel strömkabel som passar din elbil. Det är också viktigt att kontrollera om laddboxen har ett skydd mot överspänning, vilket kan hjälpa till att förhindra skador på batteriet. Slutligen bör du se till att laddboxen har en produktgaranti så att du kan få hjälp vid eventuella problem. Genom att ta hänsyn till dessa tre punkter när du väljer en laddbox, kan du vara säker på att din elbil kommer att få den bästa möjliga upplevelsen.