Artikel i samarbete med Kreditkortproffsen.se

Valet av kreditkort är viktigt när bensinskatten höjs

Publicerad 7 oktober, 2019

Den senaste tiden har vi i Sverige fått se hur priserna för drivmedel skenat iväg. Detta påverkar så klart alla bilförare, inte minst de som bor på landsbygden och använder bilen i stor utsträckning. De höjda skatterna på bensin är det inte mycket man kan göra något åt men det går ändå att minska sin drivmedelskostnad genom att vara lite smart.

Kreditkort finns i många olika former och det finns något för alla, även för dig som drabbas av höjda bensinpriser. Om man inte redan har gjort det så är hög tid att skaffa ett bensinkort som ger bra förmåner vid tankning av bilen. Med ett kreditkort som ger bonus eller rabatt på drivmedel så kan du sänka drivmedelskostnaden per liter och på så sätt bli mindre drabbad av de höjda priserna. Det är dessutom så att de flesta bensinkorten gör att du kan spara pengar på andra sätt, exempelvis genom att utnyttja rabatter på biltvätten eller liknande.

I dessa tider när miljömedvetenheten blivit viktigare så riktas blickarna mot alla typer av förbrukning av bränslen som innebär en skadlig påverkan på klimatet. Ord som flygskam och klimatångest används flitigt i alla sammanhang och har blivit gängse uttryck i Sverige. Är man beroende av en egen bil, eller något annat fordon som drivs av illa beryktade fossila bränslen som bensin eller diesel, så märker man tydligt av politiska beslut som skattehöjningarna på drivmedel. Kostnaden för att ta sig till jobbet och all annan transport i vardagen har blivit mycket högre för den som använder bilen i stor utsträckning. Att välja rätt bensinkort kan däremot vara ett bra sätt att parera detta.

Alla de stora bensinkedjorna utfärdar egna bensinkort som ger rabatt eller bonusar på drivmedel. Här gäller det att göra lite efterforskningar och välja rätt kort. Även om man har en favoritmack som man tankat på i alla tider så kan det löna sig att undersöka alternativen. Det kan faktiskt vara värt att till och med åka lite längre än man brukar när det är dags att tanka och inte bara välja bensinmacken som ligger närmast, vilket många gör. Hur mycket rabatt man får vid tankning skiljer sig nämligen åt mellan de olika korten. Det gör även andra förmåner du får ta del av samt de avgifter som är kopplade till kortet.

Tankar man mycket så ska man hålla extra utkik efter ett kreditkort som ger bättre rabatt ju mer man tankar. Den som kör långa sträckor med sin bil och därför naturligt blir mest drabbad av en prishöjning kan också spara mer pengar genom att välja kreditkortet med den bästa rabatten. Ser man dessutom till at utnyttja andra förmåner som blir tillgängliga så kan man spara ytterligare. Med rätt bensinkort kan man se till att privatekonomin helt enkelt mår lite bättre.

bensinkort