Artikeln presenteras i samarbete med HittaSMSlån.com

Världens dyraste bil kommer från Bugatti

Publicerad 28 augusti, 2019

Det finns många dyra bilar, sedan finns det riktigt unika och ännu dyrare bilar. Bugatti står för den allra dyraste bilen någonsin.

Under bilmässan i Genève 2019 presenterade Bugatti modellen La Voiture Noire. En bil som firade att bilmärket Bugatti fyllde 110 år. Men också som är en hyllning till en bilmodell från 30-talet som hette till Bugatti Type 57 SC Atlantic som endast byggdes i fyra exemplar.

När Bugatti presenterade prislappen för La Voiture Noire var det många som tappade hakan. Den slog alla rekord i bilpriser och är världens dyraste bil. Bilen kostade hela 11 miljoner euro, vilket motsvarar över 116 miljoner svenska kronor. Något inte många har på banken och blir väldigt dyr att äga, även med ett lån med låg ränta.

Bugatti La Voiture Noire bygger i grunden på en Bugatti Chiron, som kostar från cirka 15 miljoner. Men bilen är så pass modifierad att man inte ser mycket likheter rent utseendemässigt.

Motorn i bilen är en V16 på 8 liter som levererar hela 1500 hästkrafter. 0-100 km/h gör den på 2,5 sekund och har en toppfart på 380 km/h.

Förutom att bilen var extremt dyr är den också väldigt unik. Bugatti valde nämligen att endast tillverka ett exemplar.

Vem köpte då bilen? Jo, fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo som redan innan hade en imponerande bilsamling med bilar som Bugatti Chiron, Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari, Lamborghini Aventador, Porsche 911 Turbo S, Rolls Royce Ghost, Bentley Continental GT Speed, Aston Martin DB9 och en McLaren MP4-12C.