Artikel skriven av the Media Folk

Vilka bilar kör pokerstjärnorna?

Publicerad 26 februari, 2021

Pokerstjärnor och lyxåk går som känt hand i hand, och det är knappast någon som höjer på ögonbrynen när prislappen på deras bilar avslöjas – inte för att summan inte är uppseendeväckande, utan för att vi inte förväntar oss något annat. De flesta av dagens stora pokerproffs kör bilar de tidigare endast kunnat drömma om, och deras väg till framgång har sett olika ut för dem alla. Kanske började de smått med gratis poker online eller att spela på svartklubbar innan de så småningom lyckades bli några av de största namnen på världsturneringar som World Series of Poker. Här tar vi en titt på pokerstjärnornas bilfäblesser och vilka åk de valt att lägga sina vinstpengar på. 

Från svartklubben till en skräddarsydd Mercedes-Benz

Låt inleda med att konstatera att en pokerspelares inkomst ofta kan korreleras med val av bil. Detta stämmer klockrent in på amerikanen Phil Ivey. 44-åringen från Kalifornien som lärde sig spela poker av sin farfar anses av många vara en av de bästa spelarna genom tiderna. Detta proffs har sannerligen en förkärlek för dyra bilar – och varför inte? En titt på hans bravader kring pokerbordet avslöjar att han är listad som numer 7 på listan över pokerspelare med högst inkomster genom tiderna. Iveys resa började med spel på diverse svartklubbar under tonåren innan han tog det verkliga steget in i proffsvärlden och bli den yngsta, med sina då 38 år, att vinna 10 WSOP-armband. Under 2018 hade han spelat in över 26 250 000 USD på liveturneringar, och har utöver detta vunnit mängder på onlinespelande. Över 6 600 000 USD av hans prispengar tros komma från vinster under World Series of Poker. Med detta i åtanke kanske det inte är så chockerande att han bland annat kör en unik Mercedes-Benz som endast finns tillgänglig i 65 exemplar världen över. Prislappen för att känna sig unik? Hisnande 1,6 miljoner amerikanska dollar, vilket alltså är mer än 13 miljoner kronor.

Ett miljövänligt val med dyr prislapp

Låt oss fortsätta med toppspelaren Daniel Negreanu. Denna kanadensare som har rumänska rötter är en av pokervärldens största vinnare genom tiderna och man beräknar att han spelat in mer än 40 miljoner amerikanska dollar under sina verksamma år i olika världsturneringar. Inte nog med att Mr. Negreanu har smak för lyxbilar så verkar han även tänka på miljön. Kanske är det därför som ett av hans senaste val är Teslas Model S i Midnight Silver Metallic som med sin sleeka design och prislapp på omkring 909 990 kronor. 

Dubbla Lamborghinis

En av de största kvinnliga stjärnorna på pokerhimlen är Vanessa Rousso. Den skandalomsusade stjärnan har många järn i elden, och förutom att vinna runt pokerbordet och att vara en känd Tv-personlighet och utbildad advokat har hon även hållit i ”poker camps” i Monte Carlo där hon lärde ut olika pokerstrategier efter European Poker Tour i Monte Carlo. Och vem skulle inte vilja få pokerråd från Rousso? Hon ska nämligen ha spelat in omkring 3,5 miljoner amerikanska dollar endast mellan 2005 och 2011. Av dessa prispengar ska hon ha lagt åtminstone 182 000 USD på en klargul Lamborghini Gallardo. Hon måste verkligen ha gillat körupplevelsen då hon även passade på att köpa en annan Lamborghini i den aningen mer diskreta färgen babyblå. Som vi alla vet kan det bli extremt långtråkigt att bara köra Lamborghini, så det var nog därför som hon även shoppade hem en Bentley Continental GT.

En kraschad Ferrari 458 Italia

Någon som gjort ett lite mer klassiskt pokerval som man kan förvänta sig av en stjärna av Las Vegaskaliber är engelsmannen Sam Trickett. Han är för närvarande rankad som den tolfte spelaren i världen på inkomstlistan då det kommer till pokerturneringar genom tiderna. Det råder dessutom ingen tvekan om att Trickett gillar snabba bilar. År 2012 kom han tvåa i öppningsturneringen för Big One och kunde kamma in hela 10 000 000 USD som tack för besväret. Dock behövde han ”bara” lägga ut 250 000 amerikanska dollar, vilket kan ses som aningen blygsamt då hans totala pokervinster visa överstiger 20 miljoner dollar, för sin Ferrari 458 Italia. Efter inköpet sa han att han ”inte kunde sluta le”. Något som antagligen inte stämde efter att han 2015 körde sin Ferrari rakt in i en häck, kvaddade fronten och utlöste bilens airbags…

Den pokerspelande F1-stjärnan

En annan pokerspelare, som handen på hjärtat nog kör bättre än vad han spelar, är italienaren Giancarlo Fisichella. Förutom att vara en tvättäkta F1-förare var han dessutom den första med sin profession att skriva kontrakt med ett professionellt pokerteam. Med tanke på Fisichellas yrkesval är det föga förvånande att han har både förkärlek för, och tillgång till världens snabbaste bilar. En av hans största prestationer var när han 2006 knep fjärdeplatsen i 2006 F1 Driver Championship bakom ratten på sin 700hk+ 2.4-liters V8 Renault, för stallet han då kört för under flera säsonger. Oavsett hans framgångar inom bilvärlden sägs det att Fisichella är en ytterst ambitiös pokerspelare som fortsätter att finslipa sina talanger runt casinobordet.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vägen till framgång varierat för de största pokerproffsen, men att en gemensam faktor för näst intill alla är deras förkärlek för lyxiga bilar.