Volkswagen Passat facelift

Volkswagen Passat facelift
Publicerad 6 februari, 2019

Volkswagen Passat uppdateras med ett facelift som kommer att presenteras på bilmässan i Genève.

Vi har tidigare sett spionbilder och skisser på en uppdaterad Passat. Enligt dessa bilder väntades ett stort facelift för Passat. När uppdaterade Passaten för den amerikanska marknaden presenterades visade det sig stämma. Men för den europeiska marknaden innebär faceliften en mindre uppdatering som vi nu kan se. Vi känner igen mycket från nuvarande Passat.

Faceliften innehåller utseendemässigt uppdateringar med LED matrix-strålkastare, LED bakljus, uppdaterad grill, stötfångare, fälgar och avgassystem.

På insidan hittar vi ett nytt infotainmentsystem med pekskärm som finns att välja i storlekarna 6,5, 8 eller 9,2 tum med stöd för trådlöst Apple CarPlay.

Interiören bjuder även på ny ratt, nya dekorinlägg och nya materialval. Den klassiska analoga klockan på instrumentbrädan är borttagen och ersatt med knapp för varningsblinkers och ett Passat-emblem.

Motoralternativ nya Passat

Motormässigt erbjuds fortfarande diesel, bensin och hybrid. Hybriden GTE finns fortfarande kvar och har uppdaterats med ett större batteripack på 13 kWh. Med Passat GTE kan man nu komma 5,5 mil på en laddning.

Bensinmotorer
1,5 TSI med 150 hästkrafter
2,0 TSI med 190 hästkrafter
2,0 TSI med 272 hästkrafter.

Dieselmotorer
1,6 TDI med 120 hästkrafter
2,0 TDI Evo med 150 hästkrafter
2,0 TDI med 190 hästkrafter
2,0 TDI med 240 hästkrafter

GTE Hybrid
1,4-liters TSI + elmotor 218 hästkrafter.

Efter sommaren kommer Passats facelift till svenska återförsäljare, men säljstarten beräknas starta i maj. Priser är ej ännu officiella.