Volkswagen T-Roc – Volkswagens mindre SUV

Volkswagen presenterar T-Roc. En mindre SUV i samma klass som koncernsyskonet Audi Q2.

Volkswagen T-Roc är en liten SUV baserad på golfen. Efter flera koncept, teaserbilder, skisser och spionbilder, kommer den nya modellen börja att säljas i Sverige i början av 2018.

Konkurrenterna för Volkswagen T-Roc blir förutom Audi Q2 även Mazda CX-3 och MINI Countryman som är i ungefär samma storlekar.

Volkswagen T-Roc bygger på MQB-plattformen och erbjuds med sex olika motorer, två växellådor och möjlighet till antingen fram- eller fyrhjulsdrivna drivlinor.

Bensinmotorer

1,0 TSI med 115 hk och 200 Nm. 6-växlad manuell låda och framhjulsdrift.

1,5 TSI med 150 hk och 250 Nm. 7-växlad DSG-dubbelkopplingslåda och 4Motion-fyrhjulsdrift.

2,0 TSI med 190 hk och 320 Nm. 7-växlad DSG-dubbelkopplingslåda och 4Motion-fyrhjulsdrift.

Dieselmotorer

2,0 TDI med 150 hk och 340 Nm. 6-växlad manuell låda och 4Motion-fyrhjulsdrift.

2,0 TDI med 150 hk och 340 Nm. 7-växlad DSG-dubbelkopplingslåda och 4Motion-fyrhjulsdrift.

2,0 TDI med 190 hk och 400 Nm. 7-växlad DSG-dubbelkopplingslåda och 4Motion-fyrhjulsdrift.

När det gäller design ser T-Roc mycket annorlunda ut än sin större syskon Tiguan. Den har mer kompakta dimensioner, T-Roc är 252 mm kortare och 81 mm lägre, samt en sluttande baklucka och omplacerad nummerplåt.

T-Roc är dock mer bekant i fronten, där den stora emblemet och det breda gallret dominerar. De tunna strålkastarna känner vi även igen från Tiguan, men de runda LED-ljusen är helt nya för T-Roc.

Interiören är i stort sett identisk med senaste Golf, även om vissa förändringar gjorts. T-Roc kan beställas med Volkswagens senaste Active Info Display, med anpassningsbara digitala rattarna som ersätter den vanliga analoga. Dessa kompletteras av ett tekniskt fyllt infotainmentsystem, där VW erbjuder en 8-tums pekskärm med Apple CarPlay och Android Auto. Även Induktiv telefonladdning och Beats ljudsystem finns som tillval.

Volkswagen T-Roc kommer att visas publikt på bilmässan i Frankfurt.

Volkswagen T-Roc 2018

Publicerad 24 augusti, 2017