Volkswagens elbil ID.3 officiell

Volkswagens elbil ID.3
Publicerad 9 september, 2019

Volkswagen har under ett event i samband med bilmässan i Frankfurt presenteras deras helt eldrivna bil: Volkswagen ID.3.

Volkswagen ID.3 är tänkt att bli en elbil för folket. Den har ett batteri på 58 kWh som ger en räckvidd på 42 mil enligt WLTP-körcykeln. Modellen ska komma med tre olika utrustningsnivåer: First, First Plus och First Max.

Senare kommer även ID.3 komma med mindre batteri på 45 kWh som ger en räckvidd på upp till 33 mil, och även ett större batteri på 77 kWh för en räckvidd på upp till 55 mil.

Designen har ett nytt designspråk som är något vi kommer se mer av i Volkswagens ID-serie. Detta är första modellen av en rad elbilar Volkswagen kommer att presentera. Yttermått på ID.3 är jämförbara med en Golf, och invändigt är den större än någon annan bil i sitt segment.

Motorkraften överförs till bakaxeln via en 1-stegad växellåda. Motorn, kraftelektroniken och växellådan sitter i en och samma kompakta enhet. Genom att batteriet sitter placerat i underredet får ID.3 en mycket låg tyngdpunkt, precis som en tävlingsbil.

Volkswagen ID.3 marknadslanseras under sommaren 2020. I Sverige kommer det rekommenderade cirkapriset att starta på under 350 000 kronor, exklusive klimatbonuspremien på 60 000 kronor.

VW elbil ID.3