Wrapping för bilen – byt färg utan ny lack

Publicerad 8 september, 2014

porschewrap

Har du en bil som du gillar men tröttnat på bilens färg och tycker att en omlackering är för kostsam? Då finns det andra alternativ.

I alla tider har bilfolk satt dekaler på sina bilar. Men under de senaste åren har utvecklingen gått framåt även där. Dekaler är så mycket mer än bara en liten dekal på bakrutan. Man kan idag men hjälp av vinyl och plasti dip byta färg på sin bil utan att behöva lackera om den.

Skillnaden mellan vinyl och plasti dip är att med vinyl ”tapetserar” man sin bil med stora plastremsor på rulle till skillnad mot plasti dip som fungerar som vanlig lackering. Man sprutar på en gummiblandning istället för lack som sedan går att ta bort när man önskar.

Det båda teknikerna har gemensamt är att din originallack skyddas under ytan mot repor, sol, vatten, salt och rost.

Du har säkert sett dem gula taxibilarna, dem är oftast inte lackerade utan är wrappade med vinyl. Kostnadseffektivt och skyddande.

Om man inte vill ändra färg på hela sin bil fungerar även vinyl och plasti dip på mindre ytor som grill eller backspeglar. Det kan vara bra att träna på mindre ytor först innan man går på hela bilen.

VN vinyls säljer både Vinyl och Plasti dip. Se hela deras sortiment på vnvinyls

gultaxi