5 sätt att uppgradera sin gamla bil med ny teknologi

Publicerad 2 december, 2019

Idag behöver du inte köpa en helt ny bil bara för att ta del av ny teknologi som finns i de nyare bilarna. Det går att istället köpa till dessa delar till din bil, som därmed uppgraderar den med nya och innovativa funktioner. Tänk dig HUD-display, verktyg för att se döda vinkeln eller massagestolar!

Alla människor har inte råd att köpa en helt ny bil för att få njuta av dessa nya teknologier, men som tur är behöver man inte köpa en ny bil bara för att få tillgång till dessa. Det går utmärkt att t.ex köpa en begagnad bil och sedan installera nya delar i bilen.

1 – Displayer på bilens framruta

Nu finns det displayer (HUDs) som visar navigationen på bilens framruta. Det kan handla om navigering, men också hur snabbt du kör, varningar och hur mycket bensin du har kvar. Detta gör att du enkelt kan se vad som behövs utan att vända blicken från vägen.

2 – Uppvärmda säten och massagestolar

Vill du att bilfärden ska ha samma komfortnivå som när du besöker ett spa? Då är uppvärmda säten eller massagestolar något att ta en titt på! Idag har de flesta bilar redan installerade värmeelement i sätena, men inte i äldre modeller. Skulle du inte ha råd med den teknologin som finns idag, kan du alltid testa din tur på snabbare och därmed ha möjlighet att köpa hem en dyrare gadget till din bil.

3 – Parkeringssensorer

Att parkera i små utrymmen är ibland inte det enklaste och kan leda till repade dörrar eller andra skador. Många nya bilar har redan denna teknologi installerad, men det är inget du kan hitta i äldre bilmodeller. En parkeringssensor aktiveras ofta när du ska backa och använde sig av ljudvågor för att märka av saker runt omkring bilen. Skulle du vara nära ett visst objekt kommer det tjuta till och detta förvarnar dig när du är nära att krocka med något.

4 – Kamera som visar döda vinkeln

Just denna teknologi är ytterst viktig och har visat sig att förbättra döda vinkeln med 90%. Idag kräver den The National Highway Traffic Safety Administration kräver att alla nya bilar har detta installerat, men äldre modeller har inte denna funktion.

5 – Bilstereo med bluetooth

En bilstereo med bluetooth är idag en av de populäraste funktionerna att ha i sin bil. Att använda telefonen vid bilkörningen är något som verkligen riskerar en att hamna i olyckor, men med en bilstereo med bluetooth kan du kontrollera musik eller telefonsamtal utan att titta bort från vägen.

Detta är bara några få funktioner som du idag kan installera i din äldre bilmodell. Ju mer teknologin utvecklas, desto fler innovativa funktioner kommer vi se inom bilbranschen. Det är bara frågan om några år innan vi ser AI installerade i våra bilar, eller andra teknologier som kommer göra bilkörandet enklare och smidigare. Vem vet vad framtiden har att visa oss! Det är bara vänta och se.