Bilspelet Rocket League forsätter sin succé

Publicerad 24 november, 2018

Bilspelet Rocket League växer så att det knakar inom e-sporten. Spelet går ut på att spela fotboll med raketdrivna bilar, man spelar 3-mot-3 i lag för att se vem som kan göra flest mål på sina motståndare.

Ett enkelt koncept som skapar stor spänning och utvecklat otroligt duktiga spelare. En av de bästa i världen är svenske “Turbopolsa” som kontinuerligt vinner stora turneringar.

RLCS skall avgöras

Rocket League Championship Series är den största turneringen inom spelet som först avgörs i regionala kvalspel i olika världsdelar. Som i många andra e-sporter är det Europa och Nordamerika som dominerar scenen.

Med ett ökat tittarintresse kommer även andra effekter så som att spelet växer, spelande på e-sport betting ökar och prispengarna i turneringarna blir allt större.

Även större sponsorer har börjat hitta till e-sporten och så även Rocket League, företag inom bilbranschen som säljer motorolja, bildäck och även biltillverkare har börjat engagera sig inom e-sporten. Detta för att det finns en stor och biltokig publik att nå i spel som Rocket League.

5 miljoner i prispotten

RLCS har i år en stor prispott som går på totalt 5 miljoner svenska kronor. Det vinnande laget får dela på hela 2 miljoner kronor.

Bara genom att kvala sig hela vägen till RLCS garanterar en prissumma på 100 000 kr att dela på inom laget.

Oddsfavoriter inför turneringen är lagen Cloud9 och Digitas (med svenska Turbopolsa).