Bli snygg i håret till årets Power Meet

Publicerad 20 juni, 2017

Artikeln i samarbete med Glamazon

Power Meet är världens störta utomhusträff för amerikanska bilar och hålls vanligtvis i Västerås. I år firar evenemanget 40 år och flyttar istället till Lidköping i Västergötland. Ska du till årets Power Meet 6-8 juli? Se då till att komma dit med rätt stil.

Power Meet är höjdpunkten på året för alla som är intresserade av amerikanska veteranbilar. Främst från 40-50- & 60-talet. Men även nyare bilar är välkomna till evenemanget.

Det är inte bara bilarna som kommer från en annan tid. Många väljer också att klä sig från den tiden då bilarna tillverkades. Tjejer klär sig ofta i typiska klänningar från 50- och och 60-talet. Killar klär sig också ofta i klassiska plagg som till exempel skinnjackor, jeans eller bara en enkel t-shirt. Kläder vi känner igen från exempelvis filmen Grease.

Även om bilarna är i fokus och kläderna viktiga så får man inte glömma håret. Det sätter grunden för stilen på en äkta Rockabilly. För tjejer är frisyrer från denna tid ofta ganska avancerade uppsättningar. För killar utmärker sig en rockabillyfrisyr med lång bakåtliggande lugg och kortare hår på sidan. En frisyr som blivit populär även utanför rockabilly-kretsar på senare tid.

Men det är inte helt lätt att få den långa luggen att ligga snyggt bakåt. Speciellt inte under hela dagen och med vind i håret om man åker cabriolet. Då räcker det oftast inte med ett vanligt hårgelé eller vax från den lokala affären.

Vill man få en frisyr som håller måttet och med rätt glans bör man istället använda något som man faktiskt använde på 50-talet. Nämligen brylkräm, eller hårpomada som det egentligen heter. Många raggare och folk inom rockabillykulturen använder denna produkt. Men den kan vara lite svår att hitta i vanliga butiker. Därför är det lättare att beställa på nätet. Glamazon.se säljer hårvård och hårprodukter för män och har flera olika pomada i lager. En passande pomada för Power Meet skulle kunna vara Rumble 59 Schmiere meteor dust hair pomade. En hård oljebaserad pomada som håller de mest ostyriga hårstråna på plats och ger struktur till frisyren utan att torka ut håret. Passar alla hårtyper och är perfekt för att forma tjockt och ostyrigt hår till en stor Pompadour.

Se fler hårprodukter för män på Glamazon.se