Artikelns presenteras av Kreditkortsval.se

Carpay – Det smarta kreditkortet för dig med bil

Publicerad 12 januari, 2023
Carpay

Det finns i dagsläget en uppsjö av kreditkort med olika förmåner och kreditmöjligheter. Det är gott om konkurrens mellan kreditföretagen, och det gynnar konsumenterna. Men det medför också noggrann efterforskning när det kommer till vilket kreditkort som är lämpligt för just dig. Om du är bilägare så bör du i synnerhet titta extra noga på Carpay.

Underlätta din vardag som bilägare

Förutom att vara synonymt med ett konkurrenskraftiga kreditkort, så är Carpay (från Volvofinans Bank) också en tjänst – lika behändigt som förmånligt.

I ett mångsidigt utbud, där det ingår ett Visakort kopplat till Carpays tjänst och förmåner, samlar du poäng och bonuscheckar i Carpays app. Om du exempelvis har en bensin- eller dieseldriven bil så samlar du dessa poäng varje gång du tankar – detta gäller även elbilar (då du kan ta del av lukrativa förmåner vid laddning, såsom dubbel bonus).
Du får även poäng när du lämnar in din bil på service eller på en verkstad.
Självfallet samlar du dessutom alltid poäng oavsett vart du handlar, och vad du än köper. 

Dessa poäng kan du sedan lösa in för att till exempel ladda, tanka eller tvätta din bil. Kreditkortsval.se har i samarbete med en mängd olika utgivare av kreditkort tagit fram mer djupgående artiklar kring ämnet för dig som önskar ytterligare information.

Men vad är det då som särskiljer Carpay-kortet från andra kreditkort med poäng- och bonussystem? Jo, detta kort är mer eller mindre skräddarsytt utefter bilägares förutsättningar och behov.

Räntefritt kreditlån

Ett exempel är det räntefria korttidslånet (här erbjuder vanligtvis de flesta kreditkort en återbetalningstid på upp till 2 månader) där Carpay erbjuder upp till hela 4 månaders räntefri delbetalning, i Volvo- och Renaulthandeln. Detta gäller till exempel vid däckköp, reparationer och service. Även utökad räntefri delbetalning på barnstolar erbjuds – upp till 24 månader.

En trygghetsfaktor du också kan utnyttja är möjligheten att övergå från 4 månaders räntefri delbetalning, till delbetalningar som löper under längre tid – vilket betyder att du betalar mindre månadsvis (då med sedvanlig ränta). Detta omvandlingsalternativ gör att du kan andas ut om du märker att du inte har råd att betala den kortsiktiga, räntefria delbetalningen.

Glöm årsavgiften

Carpays Visakort faller också i led i den ökande trenden att erbjuda helt kostnadsfria kreditkort. I och med att det är Visa som står för kortet så har du också alla de fördelar som således följer med på köpet – till exempel reseförsäkringar. Detta betyder att du är försäkrad på resande fot (till exempel om du åker utomlands på semester) om någon skulle komma över ditt kreditkort. Du slipper vara utan pengar under utredningstiden, samt att dina pengar självklart också är försäkrade.

Allt detta paketeras i en användarvänlig och överskådlig app, som gör att du enkelt håller koll på dina utgifter.