Artikeln presenteras av Financiering.no

Därför bör du köpa en hybridbil

Publicerad 12 maj, 2021
Mercedes hybrid

På några få år har hybridbilar blivit väldigt populära. En hybridbil har många fördelar: de är ofta mer miljövänliga, starka och ekonomiska i drift. 

Mercedes-Benz, som är ett av marknadens mest prestigefyllda märken, fortsätter att imponera med sina kvalitetsbilar. De har bland annat producerat Mercedes-Benz EQC, en bil som har tagit marknaden med storm. I den här artikeln ska vi titta närmare på Mercedes-Benz och deras marknadsledande hybridbilar. 

Varför välja en hybridbil?

En hybridbil använder både en elektrisk motor och en förbränningsmotor som kraftkälla, där den sistnämnda ofta är en bensin- eller dieselmotor. Fördelen med en hybridbil är att den efter behov kan växla mellan att antingen använda den elektriska motorn eller förbränningsmotorn som kraftkälla.

Växlingen mellan motorerna sker vanligtvis automatiskt, exempelvis använder bilen den elektriska motorn under långsam hastighet, medan den växlar över till förbränningsmotorn vid högre hastigheter.

Med en hybridbil får du det bästa av en elektrisk bil och en bensin- eller dieselbil. Med andra ord är det ett perfekt val för dig som vill ha ett miljövänligare val, samtidigt som du behåller räckvidden för en dieselbil.

Kostnadseffektiv

En annan fördel är att hybridbilar är mer kostnadseffektiva. Först och främst sparar du pengar på att reducera bränsleförbrukningen. Idag finns det även många laddningsstationer utspridda över landet, där du kan ladda bilen helt gratis. Trots att hybridbilar ofta kostar mer, kan det löna sig med en hybridbil i längden.

Varför välja Mercedes-Benz

Mercedes-Benz är ett av de ledande bilmärkena på varumärken idag. Deras vision är att kombinera bra design och hållbarhet, något som är det största dragplåstret bland kunderna. Alla deras bilar får höga betyg när det kommer till säkerhet, och alla modeller har en solid kaross och solida bilglas. 

Med andra ord är bilar från Mercedes-Benz kända för sitt eleganta utseende och dessutom för hög funktionalitet, säkerhet och kvalitet. 

Mercedes-Benz EQC

Med flaggskeppet Mercedes-Benz EQC får du en helt unik körupplevelse inom hybridbilar. EQC har samma luxuösa utseende som märkets tidigare modeller, men är ett miljövänligare val. 

Mercedes-Benz EQC är en plug-in hybrid som ger dig det bästa från båda världar – med både en elektrisk motor och förbränningsmotor. 

Mercedes-Benz E-klass

Mercedes-Benz E-klass sedan har varit en favorit bland många sedan den lanserades 1993. Det här är en av marknadens största modeller, som är särskilt utbredd bland familjer. 

Detta är en av anledningarna till att Mercedes-Benz nu har valt att producera modellen i hybridvariant. Resultatet är Mercedes-Benz E250e. Bilen har en 2-liters turbomotor och 211 hästkrafter. Kombinerat med den elektriska motorn får bilen ytterligare 82 hästkrafter. Den elektriska motorn drivs av ett batteri på 6,8 kWt. Med den elektriska motorn kan bilen köra upp till 31 km/t, men skiftar därefter över till förbränningsmotorn. 

Med Mercedes-Benz E350e får du “mer bil för pengarna”. Om du är ute efter en bil som presterar maximalt till ett rimligt pris, är E350e ditt perfekta val.

Mercedes-Benz C-klass

Mercedes-Benz C-klass kännetecknas som en medelstor familjebil. Bilen finns både som sedan och kombi.

Hybridversionen av bilen heter C300de. Bilen har en systemeffekt på 306 hästkrafter, vilket innebär att bilen kan gå från 0-100 km på 5,6 sekunder med sedanmodellen, och 5,7 sekunder med kombimodellen. 

Mercedes-Benz C-klass har en elektrisk räckvidd på 47-55 kilometer med sedanmodellen, och 46-53 km med kombimodellen. Batteriet laddas fullt på strax under 3 timmar.

Skaffa finansieringsbevis

Funderar du på att köpa en hybridbil? Om du är på utkik efter en ny bil lönar det sig att ha finansieringen klar på förhand. Då kan du slå till snabbt om du kommer över ett bra erbjudande eller drömbilen. När du har hittat ett billån som passar dig och dina behov, bör du därför ansöka om ett lånebevis. 
Idag finns det flera aktörer som specialiserar sig på gröna billån. Det är billån specifikt till miljövänliga bilar, som ger dig en extra fördelaktig ränta på billånet.