Dyra och exklusiva limousiner – Topp 10

Publicerad 29 april, 2015

Limousiner används oftast vi speciella tillfällen som exempelvis bröllop eller student. Eller så är man rik och berömd och glider runt i en lyxig limousine varje dag. Då åker man inte runt någon vanlig Volvo-limo utan då vill man sticka ut och snålar inte på något. Vi har samlat de absolut exklusivaste och dyraste limousinerna i en Topp 10-lista.

10. Mercedes-Benz Armored Limo

10_mercedes_limo1

Mercedes-Benz Armored Limo är precis som den heter en armerad bil. Den är skottsäker, har ett golv som tål granater och övervakningskameror för att hålla ett öga runt bilen.

Pris: ca 8,5 miljoner kronor

 

9. Mercedes-Benz S-600 Pullman

9_mercedespullman

Mercedes S-600 Pullman får de flesta att vända på huvudet. Den 6.4 meter långa limousinen är även denna skottsäker.

Pris: ca 8,5 miljoner kronor

 

8. Miljon-Minin

8_minilimo

Mini Cooper är ingen stor bil original, men detta är en förlängd version. Tack vare att bilen är täckt med över en miljon små Swarovski-kristaller är detta världens dyraste Mini Cooper. Ägs av prinsessan Regina Abdurazakova Kazakstan.

Pris: ca 11,5 miljoner kronor

 

7. Maybach Landaulet

7_maybach

Maybach Landaulet är inte bara lång utan har även infällbart hårt tak. Den har också en rejäl motor. Vad sägs om en 612 hästars V12-motor?

Pris: ca 11,9 miljoner kronor

 

6. The Midnight Rider

6_midnightrider

“The Midnight Rider” har Guinness-rekord för att vara den tyngsta limousinen i världen med sina 22933 kg. Inuti finns plats för 40 passagerare och en nattklubb i full storlek med bar och DJ.

Pris: ca 21,2 miljoner kronor

 

5. The Beast

5_obamaslimo

President Obamas limousine som varit på besök i Sverige. Egentligen är detta en pansarvagn förklädd till en bil med all säkerhetsutrustning man kan tänka sig.

Pris: ca 25,5 miljoner kronor

 

4. Rolls Royce Phantom Limo

Rolls-Royce-Phantom-Limo-1280x960

En standard Rolls Royce Phantom är en av de dyraste bilarna i världen. Förläng den och lägg till en massa mer lyx så blir resultatet en väldigt dyr Limousine.

Pris: ca 32,3 miljoner kronor

 

3. Den amerikanska drömmen

3_americandream

Världens längsta limousine, med 26 hjul och hela 30,5 meter lång lever den upp till sitt namn, “American Dream” har allt någon bara skulle kunna drömma att ha i sitt hus; uppvärmd jacuzzi, en pool med soldäck, king size-sängar, och en helikopterplatta.

Pris: ca 34 miljoner kronor

 

2. Batmobile Limo

2_batman

Älskar du Batman är detta limousinen du ska åka i. Dock får du nog nöja dig med att åka en  liten sväng, för om du ska köpa den får du pynta upp hela 35,7 miljoner.

Pris: ca 35,7 miljoner

 

1. Sultanen av Bruneis Rolls Royce Silver Spur Limo

1_sultanen

Sultanen av Brunei har världsrekordet för den största och dyraste bilsamlingen. Hela samlingen uppskattas vara värd över 4 miljarder dollar. En av hans dyraste bil är en Rolls Royce Silver Spur stretch limousine som han har pläterad med ren 24 karats guld för att fira sin bröllopsdag. Den uppskattas vara värd cirka 120 miljoner kronor.

Pris: ca 120 miljoner kronor

 

Vill du åka limousine med privat chaufför? Besök då h1limousine.se för mer information.