Emily GT blir verklighet

Emily GT
Publicerad 1 december, 2023

Ett kanadensiskt företag tar över NEVS Emily GT och PONS-projekten, vilket markerar en ny fas för biltillverkning och autonom mobilitet i Trollhättan.

Framtiden för Emily GT och PONS-projekten

Emily GT och PONS-projekten, tidigare utvecklat av NEVS, har fått en ny ägare i form av EV Electra, som förbinder sig till lokalt engagemang och utveckling i Trollhättan. En ny väg öppnar sig för Trollhättans biltillverkning i Saabs gamla fabrik med EV Electras etablering.

Från utveckling till produktion

EV Electras VD och grundare Jihad Mohammad vill förverkliga projektens fulla potential med starkt fokus på in-house-lösningar och lokalt inflytande.

NEVS VD, Nina Selander, markerar betydelsen av att bevara den skandinaviska identiteten och kontinuiteten för projekten, vilket betonar en gemensam dröm för båda företagen.

Emily GT blir EV Electras flaggskepp

Emily GT kommer att behålla sitt namn under EV Electras ägarskap och representera en viktig del av företagets framtida linje för biltillverkning och innovation.

Genom detta förvärv öppnar Trollhättan dörrarna för en spännande framtid inom bilindustrin och autonom mobilitet, med starka löften om lokal utveckling och globalt inflytande.