Artikelns presenteras av Autofrance

Ett tips till dig som ska byta bromsbelägg

Publicerad 13 februari, 2021
Bromsbelägg

Alla som ägt en bil i mer än ett par år vet att bromsbelägg är en slitagedel som man måste byta med jämna mellanrum. Tumregeln är att man ska byta bromsbeläggen efter mellan 8 000 och 12 000 mil, men gärna tidigare än så. Och givetvis ALLTID om de slitits ner för mycket.

Fördelen med slitna bromsbelägg är att de ganska billiga att ersätta och enkla att montera på en vanlig bilverkstad. Problemet är att det länge varit svårt att på ett smidigt sätt försäkra sig om att man köper rätt bromsbelägg till rätt bil, något Autofrance nu vill råda bot på.

Med deras optimerade och självlärande sökfunktion behöver du bara knappa in ditt registreringsnummer för att omedelbart hitta bromsbelägg och andra reservdelar till din bil. Lättare än så blir det inte.

Vilka är Autofrance?

Det är en snabbt växande återförsäljare av reservdelar till framför allt franska biltillverkare: Renault, Citroen och Peugeot. Däremot har man ett välsorterat utbud bromsbelägg som passar en rad populära bilar och bilmodeller, från Volvo till Audi och allt däremellan.

Att Autofrance dessutom endast säljer fabriksnya, godkända reservdelar med 2 års garanti ökar säkerheten för dig som konsument. Idag driver de även en verkstad i Helsingborg där man kan köpa reservdelar och få hjälp med att serva sin bil.

OBS! Bromsbeläggen är en väsentlig del i bromssystemet och utan dem förlorar fordonet sin bromsverkan. Därför bör du aldrig byta bromsbelägg på egen hand, såvida du inte har den kunskap som krävs för att göra bytet på ett säkert sätt.