Artikel i samarbete med Comp-lux.se

Fördelarna med LED-extraljus

Publicerad 10 februari, 2019

LED-ramp

Under vintermånaderna när det är väldigt mörkt i Sverige räcker inte alltid bilens standardhelljus till. Då är extraljus lösningen.

Det kan vara väldigt jobbigt att köra bil när det är mörkt om man inte har tillräckligt bra ljus på bilen. Speciellt om man bor på landet då ingen gatubelysning hjälper till. Lyktorna blir dessutom smutsigare under vintermånaderna, vilket gör ljuset ännu sämre.

Lösningen för att få bättre ljus på bilen är extraljus. Men stora extraljus är inte alltid så snyggt att montera på bilen. Om vi tänker på klassiska stora runda extraljus. Men med dagens LED-teknik kan man montera mindre LED-ramper som man kan montera utan att dem är för mycket i vägen.

Fördelarna med LED-ramper

Längre hållbarhet

LED-tekniken baserar sig på lysdioder och överlever mycket längre än de gamla klassiska glödlamporna.

Snyggare montering

Eftersom LED-ramperna är mindre är dem lättare att montera och dölja. Exempelvis kan man montera rampen bakom grillen eller luftintag, så länge det inte påverkar luftinsläppet för mycket.

Mindre värme

LED-lampor blir inte lika varma som traditionella lampor vilket gör att man vid montering inte behöver tänka lika mycket på att plast och andra delar kan smälta.

Jämnare ljus

En LED-ramp ger ett jämnare ljus än dem klassiska runda extraljusen med halogen eller Xenon. LED-ljuset ger med sitt jämnare ljus bättre sikt rakt fram, men även på sidorna av vägen.

Enda nackdelen med LED-ramper är att dem kan vara ganska dyra. Men eftersom man oftast klarar sig med en ramp till skillnad mot flera traditonella runda extraljus är ändå priset bra. På senare tid har även priset för LED-ramper gått ned något. På Comp-lux.se hittar du all typ av belysning till bra priser, bland annat LED-ramper till din bil.