Artikel i samarbete med Enklare.se

Jämför flera långivare innan du köper bil

Publicerad 16 oktober, 2019

Bilar är dyra men nödvändiga som transportmedel, och ibland även som statussymbol. När du ska ta ett billån är det viktigt att du jämför olika långivare så att du får bäst villkor. Enklare hjälper dig att välja det billån som passar dig. Få pengarna utbetalade inom några minuter och köp din drömbil redan samma eftermiddag. Enklare kan det inte bli.

“Bilen ger en frihetskänsla”. Det är en sliten klyscha men det betyder inte att det inte är sant. Med en bil kan du ta dig från punkt A till punkt B på egen hand. Om du bor på landsbyggden är du dessutom, i praktiken, beroende av bilen då den kommunala kollektivtrafiken inte sträcker sig utanför stadskärnan.

Men att köpa bil är inte gjort i en handvändning. Om du vill ha en ny bil får du räkna med att lägga ut ett sexsiffrigt belopp. Hur många kan, med handen på hjärtat, säga att man har så mycket pengar på sparkontot?

Om du ska köpa bil kan du med fördel vända dig till olika långivare för att ansöka om ett billån. Det är ett enklare och snabbare sätt än att spara ihop till pengarna. Om du blir beviljad ett lån får du oftast pengarna utbetalade till ditt bankkonto inom några minuter, och du kan köpa din nya drömbil redan samma eftermiddag.

Långivare har oftast ett eller flera grundkriterier för att du ska få låna pengar. Du måste vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Oftast får du inte ha några betalningsanmärkningar och du måste dessutom ha en årsinkomst som överstiger en viss nivå.

Så här ansöker du om billån

Alla långivare har unika villkor gällande vem de är beredda att låna ut pengar till. Där är därför svårt att ge specifika råd kring en låneansökan. Men det finns vissa grundläggande principer som gäller för alla låneansökningar.

1. Fyll i en låneansökan. De flesta långivare erbjuder digitala ansökningsprocesser där all information skickas in digitalt. Du måste uppge vissa personuppgifter som personnummer och adress. Oftast måste du också uppge hur lång återbetalningstid du vill ha på ditt lån.

2. Jämför lånerbjudanden. Om du ansökt om flera lån eller om du använder dig av en jämförelsetjänst för lån kan du jämföra olika lån för att välja den långivare eller det lån som ger dig bäst villkor.

3. Godkänn och signera. När du bestämt dig för vilket lån och vilken långivare du vill använda dig av är det dags att godkänna och signera lånet. Om du signerar med Bank-ID sker godkännandet inom några sekunder och du får pengarna utbetalade till ditt bankkonto inom några minuter.