Artikeln innehåller reklam för Förenade bil

Kia är störst i Sverige på elbilar

Publicerad 5 mars, 2020
Kia elbil

Kia är ett relativt nytt bilmärke i Sverige. Första bilarna kom till Sverige 1997. Men under de senaste åren har Kia blivit ett allt mer populärt bilval för svenska bilköpare. Idag finns det ca 90 återförsäljare av Kia i Sverige och totalt finns det 130 000 Kia-bilar på de svenska vägarna. Och fler kommer det att bli.

Kia är främst populär bland privatpersoner där Kia Niro blev den tredje mest sålda bilen och Kia Ceed den fjärde mest sålda bilen till privatpersoner i Sverige 2019. Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid är även populär som tjänstebil hos företag. Totalt sett är Kia det tredje mest sålda bilmärket i Sverige.

Volkswagen var det mest sålda bilmärket bland privatpersoner 2019. Men frågan är om Kia kommer ta över tronen 2020, tack vare ökad försäljning av laddhybrider och elbilar.

Bland nybilsförsäljningen ökar laddhybrider och rena elbilar markant. Hela 65 procent av detta årets nybilsförsäljning hittills var laddbara bilar (hybrid eller renodlad elbil). Detta mycket tack vare låg skatt och miljöbonus. Men såklart även ett medvetet val för miljön.

Brett utbud av hybrider och elbilar

Kia har ett brett utbud av laddhybrider och erbjuder Kia Ceed, Kia XCeed, Kia Niro och Optima SW som hybrider. Dessa tillsammans med den renodlade elbilen Kia e-Niro gör Kia populär eftersom dom har konkurrenskraftiga priser och ett brett utbud jämfört med konkurrenterna.

När man pratar om elbilar kanske många tror att Tesla eller exempelvis Volvo eller Nissan är störst på hybrider och elbilar. Men enligt årets statistik är Kia störst på elbilar i Sverige med en andel på hela 20 % av den totala nybilsförsäljningen av elbilar.

Lång garanti

Kias framgång i Sverige beror förutom av ett brett utbud av bilmodeller och laddbara bilar även på att Kia har Europas längsta nybilsgaranti. Kia erbjuder nämligen sju års garanti från fabrik. Något som många bilköpare värderar starkt.

Kia e-niro