Köpa sommardäck online

Publicerad 26 februari, 2014

Köpa sommardäck

Våren närmar sig och det är dags att börja tänka på att köpa sommardäck till bilen. Vad ska man satsa på för däck och vart hittar jag de bästa priserna?

Det är lag på att ha vinterdäck mellan 1 december–31 mars om vinterväglag råder. Kommer våren tidigt och det är milt och fina vägar får man alltså sätta på sommardäcken tidigt. Men efter 16 april är det förbjudet att använda vinterdäck. Har du koll på vilket skick dina sommardäck är i? Är dom nära eller under 1,6 mm är dom inte lagliga och du borde hitta nya däck.

Att köpa sommardäck är en djungel och priserna skiljer sig mycket beroende på vart du köper. Att köpa sommardäck på internet är det många som gör. Du kan enkelt jämföra priser och faktiskt göra riktiga klipp jämfört med om du skulle gå till den lokala däckfirman och köpa sommardäck. Problemet är att du själv får fixa monteringen och därför leta upp bästa däckfirman för det. Vilket blir mer jobb för dig. Men ibland kanske det är värt mödan eftersom du sparar pengar.

Börjar sommarfälgarna se lite slitna ut kan du ofta köpa sommardäck med kompletta hjul och få bättre pris än om du hade köpt det separat.

Det finns också däcksajter som erbjuder montering på en däckfirma nära dig, då slipper du leta efter detta själv. Du hittar billiga dack online hos Billigalu.