Nya Audi A6 Avant är här – Fakta, bilder & film

Nya Audi A6 i sedanutförande presenterades i februari. Men nu presenteras modellen som är mest eftertraktad i Sverige, A6 som kombi, A6 Avant på Audispråk.

Audi är sist ut i premiumsegmentet med sin kombi. De närmaste konkurrenterna är BMW 5-serie Touring, Mercedes E-klass och Volvo V90.

Utseendemässigt känner vi igen det mesta från sedanen, förutom just kombidelen där vi ser en rejält sluttande bakruta. Storleksmässigt är den lika lång som sedanen och utgående modell av A6 med 494 centimeter. Däremot har den vuxit med några centimeter på bredden till 189 centimeter från sida till sida, backspeglar borträknade.

Trots den mer sluttande bakrutan har inte lastvolymen påverkats. Nya Audi A6 Avant rymmer 565 liter med baksäten uppfällda, samma siffra som föregående A6 Avant. Med baksätena nedfällda ryms 1680 liter, även det samma som föregående modell.

Motoralternativ

Vid försäljningsstarten erbjuds fyra motoralternativ. tre dieselalternativ och ett bensinalternativ.

Diesel V6 3.0 L | 231 hk
Diesel V6 3.0 L | 286 hk
Diesel 4-cyl 2.0 L | 204 hk

Bensin V6 3.0 L | 340 hk

Alla motorerna är elektrifierade i form av hybridteknik. Ett litiumjonbatteri är placerat på bakaxeln och en generator i fram. Det är det som kallas lätthybrid eller mildhybrid och hjälper motorn vid behov och drivs istället med hjälp av el i hastigheter från 55 till 160 km/h. Vid inbromsning återvinns kraften och på så sätt får man ner bränsleförbrukningen.

Nya Audi A6 Avant kommer till återförsäljarna i höst, preliminärt september. Svenska priser är ej ännu officiella.

Läs även om Audi A6 sedan

Nya Audi A6 Avant

Publicerad 11 april, 2018