Nya Mercedes G-klass officiell

Mercedes G-klass, eller Geländewagen som den heter har sett nästan likadan ut sedan sin premiär 1979. Modellen har uppdaterats under åren, och nu är det dags för en ny Mercedes G-klass.

På bilmässan i Detroit visar Mercedes upp nya G-klass. På utsidan känner vi helt klart igen oss. Det är inga drastiska ändringar Mercedes har gjort. Dem största skillnaderna är strålkastarna och grillen som blivit något modernare. G-klass har blivit lite större. 5.3 centimeter längre, totalt 472,5 centimeter. På bredden har den vuxit 12.1 centimeter och 8 millimeter på höjden.

Invändigt har det hänt desto mer. Där har det blivit lite lyxigare och modernare och vi känner igen en hel del från S-klass med skärmar på instrumentbrädan.

Under huven lanseras G-klass med en dubbelturbomatad 4,0 liters V8:a som levererar 415 hästkrafter och 609 newtonmeter. Senare kommer fler motoralternativ. Bland annat en rak dieselsexa på 2,9 liter och en AMG-version mer över 600 hästkrafter.

Mercedes G-klass lanseras i juni som årsmodell 2019. Svenska priser är ej ännu officiella. Men tyska priser startar på 107.000 euro, vilket motsvarar drygt en miljon svenska kronor.

Publicerad 15 januari, 2018