Nya Mercedes G-klass officiell

Mercedes G-klass, eller Geländewagen som den heter har sett nästan likadan ut sedan sin premiär 1979. Modellen har uppdaterats under åren, och nu är det dags för en ny Mercedes G-klass.

På bilmässan i Detroit visar Mercedes upp nya G-klass. På utsidan känner vi helt klart igen oss. Det är inga drastiska ändringar Mercedes har gjort. Dem största skillnaderna är strålkastarna och grillen som blivit något modernare. G-klass har blivit lite större. 5.3 centimeter längre, totalt 472,5 centimeter. På bredden har den vuxit 12.1 centimeter och 8 millimeter på höjden.

Invändigt har det hänt desto mer. Där har det blivit lite lyxigare och modernare och vi känner igen en hel del från S-klass med skärmar på instrumentbrädan.

Under huven lanseras G-klass med en dubbelturbomatad 4,0 liters V8:a som levererar 415 hästkrafter och 609 newtonmeter. Senare kommer fler motoralternativ. Bland annat en rak dieselsexa på 2,9 liter och en AMG-version mer över 600 hästkrafter.

Mercedes G-klass lanseras i juni som årsmodell 2019. Svenska priser är ej ännu officiella. Men tyska priser startar på 107.000 euro, vilket motsvarar drygt en miljon svenska kronor.

Publicerad 15 januari, 2018

Andra läste även: