Artikel i samarbete med AZ design

Skapa ditt drömgarage

Publicerad 24 april, 2020
Drömgarage

Garaget kan ofta förvandlas till ett stort förråd. Men genom att städa upp och inreda med rätt saker kan man få ett riktigt häftigt garage där man inte bara ställer massa saker. Utan en plats där man kan ställa in och fixa med bilen och umgås med motorintresserade vänner.

Möjligheterna är många i ett garage oavsett storlek. Har man lite mer plats än att bara få in bilen kan man omvandla garaget till ett extra hobbyrum. Har man mindre plats får man planera lite bättre med exempelvis bra hyllsystem, förvaring i tak och fällbart bord.

Vi har kollat igenom Pinterest för att hitta inspiration till hur man får ett trivsamt och snyggt garage. Ett genomgående tema är att man inte behöver köpa så mycket ny inredning. Lägg istället dem pengarna på bra verktyg.

På många bilder ser man gamla fina mattor i persisk stil, vilket lyfter både små och stora garage och gör det lite mer hemtrevligt. Även skinnsoffor är återkommande i inredningarna. Något som är att föredra i ett garage eftersom det är lätt att rengöra då det ofta är lite smutsigare i ett garage.

Genom att inreda garaget kan man med fördel bjuda över sina motorintresserade vänner och snacka och mecka med bilarna eller motorcyklarna. Garaget blir helt enkelt mer som en mancave än ett garage med ganska enkla medel.

Inredningsdetaljer av sånt som inte används

I ett garage finns oftast mycket saker som inte används. Allt behöver inte slängas utan kan istället återvinnas i form av ytterligare inredningsdetaljer i garaget. Vad sägs om exempelvis en fåtölj av en gammal VW-huv, lampa av en gammal fjäder eller en högtalare av ett däck. Här är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Blanda nytt och gammalt

Även om mycket kanske köpas begagnat som behöver man ibland även köpa nytt. Hos AZ design finns ett stort sortiment av möbler samt ett stort utbud av konferensmöbler i lager.