Artikel i samarbete med Unibet

Tesla Roadster kommer vara världens “snabbaste” bil

Publicerad 28 december, 2020

Vad säger Musk?

Jajamän, du hörde det helt rätt. Tesla kommer förhoppningsvis om bilen nu produceras att ha den snabbaste bilen på marknaden. Teslas grundare och frontfiguren Elon Musk är ju väldigt känd för att vara lite kontroversiell men framförallt för att våga tänka framåt och utmana normerna i alla industrier han har varit verksam i.

Den nya bilen är en Tesla roadster som Elon Musk har gjort en hel del uttalanden om. Han har först och främst sagt att ”bilen kommer vara den snabbaste bilen producerad, någonsin. Punkt. ”Detta innebär alltså att Tesla Roadster kommer att krönas som den snabbaste bilen i världen och peta ner den svenska rekordhållaren Koenigsegg Agera RS som för närvarande håller rekordet med en topphastighet på 277.9 mph.

Det är dock möjligt att Teslas VD inte menade högst topphastighet utan snarare att han menade att bilen är den kvickaste bilen på marknaden. Detta låter mycket rimligare då Elon Musk hävdar att bilen kan gå från 0 till 100 på knappa 1.9 sekunder, och 0 till 100 mph på 4.2 sekunder, vilket är helt galet. Musk har också hävdat att ambitionen är att bilen ska ha en maxfart som är över 250 mph, utan någon typ av extern optimering. Detta är de saker som alltså skulle gälla för Roadsters basmodell.

Om bilen

Bilen kommer att ha fyra stycken säten, eller som Musk kallar det, bilen kommer att vara en två plus två modell. Enligt uppgifter så ska bilen också vara likt mång andra sportbilar där det finns möjlighet att fälla ner taket. När man väljer att fälla ner Glastaket så kommer det att förvaras i bagaget.

Motor

Bilen kommer att vara utrustad med tre stycken vrål motorer. Bilen kommer att ha ett 200-kwh batteri vilket alltså är större kapacitet än något av de batteri dem i nuläget har tillgängligt. Faktum är att det här batteriet skulle ha dubbla kapaciteten än deras bästa just nu. Det stora batteriet skulle göra det möjligt för bilen att kunna ta sig nästan 100 mil i höga hastigheter.

Tanken är att bilen ska kunna fungera att köra på en racerbana, och detta gör ju vem som helst upprymd. Med de hastigheter Teslas roadster kommer upp i gör att man kommer känna sig som en av förarna i en formula 1 stream.

Vad kan gå fel?

Så man frågar ju sig, vad kan egentligen gå fel? Det finns en möjlighet att Tesla VD har lovat för mycket, men det vi alla vet om Elon Musk är att han är en visionär av rang, så jag vill ändå tro på hans lovord om Roadster. Ett annat möjligt problem är att det nya batteriet kan göra bilen tung, vilket innebär att man kommer behöva göra en hel del tekniska optimeringar om bilen ska vara redo för en racerbana.

Slutord

Men vad har bilen för konkurrens? De närmaste konkurrenterna är Mclaren, Mercedes och Porsche. När bilen officiellt börjar att säljas återstår att se, för tillfället kan man endast reservera bilen.