Sponsrad video:

Upplev helt nya Mazda MX-5

Publicerad 2 mars, 2016

Fjärde generationen av populära Mazda MX-5 är här!

Nya Mazda MX-5 är helt ny och inte bara ett facelift. MX-5 har fått Mazdas nya formspråk med en mer vågad design än tidigare. Men det viktigaste är kvar, körglädjen och den lätta vikten!

Mazda MX-5, även kallad Miata på den nordamerikanska marknaden och bland entusiaster är en väldigt populär tvåsitsig japansk sportbil. I Sverige är den särkilt populär med många entusiaster. I klubben MX-5 Club of Sweden finns exempelvis över 2 000 medlemmar.

Första modellen hade försäljningsstart redan 1990. Sedan dess har bilen varit väldigt framgångsrik och är världens mest sålda tvåsitsiga öppna sportbil genom tiderna.

Nya Mazda MX-5 är både mindre, lättare och lägre än sin föregångare. Utan förare väger Mazda MX-5 endast strax under 1000 kilo, vilket är 10% lägre än föregångaren. Viktfördelningen mellan fram- och bakaxel är 50/50, vilket gör bilen väldigt rolig och stabil att köra.

En körupplevelse utöver det vanliga har varit och är fortfarande signumet för Mazda MX-5, snarare än höga effektsiffror.

Nya Mazda MX-5 erbjuder två olika fyrcylindriga motorer, en på 1.5 liter med 131 hk vid 7.000 varv och en på 2.0 liter med 160 hk vid 6.000 varv. Till båda motorerna används en 6-växlad manuell Skyactiv-MT växellåda.

Mazda MX-5 har som tidigare tygsufflet som enkelt tas ned med en hand. Även denna har utvecklats på nya MX-5. Den är nu mer lättfälld, och med mindre kraft fälls den enkelt ner mellan sätena och bagageutrymmet.

Gör dig redo för den svenska sommaren och upplev att den bästa vägen är den längsta, upplev helt nya Mazda MX-5 hos en återförsäljare redan idag.

#ReasonsToDrive

Sponsrad artikel