Volvo S90 och V90 facelift

Volvo V90 facelift 2021
Publicerad 24 februari, 2020

Volvo har uppdaterat S90 och V90, inklusive V90 Cross Country med ett facelift.

När Volvo presenterar facelift för S90 och V90 är det inga drastiska designändringar som gjorts. Uppdateringarna exteriört har skett i fronten och bakpartiet, med nya dimljus, ny spoilerdesign och en ny nedre främre stötfångare. Även bakljusen har fått ny design, med signaturbelysning och en sekventiell blinkers som är helt LED-teknikbaserad.

På insidan introduceras ett ljudsystem från Bowers och Wilkins som har fått en omfattande uppgradering för en ännu bättre ljudupplevelse i bilen – inklusive en uppgraderad förstärkare och automatisk reducering av vägljud.

När det gäller interiörmaterial kan den skräddarsydda stolsklädseln i exklusiv ullblandning som ursprungligen introducerades på XC90 förra året nu även väljas till för alla 90- och 60-modeller, medan det också finns ett läderfritt alternativ för de högsta utrustningsnivåerna.

Förutom uppdateringar exteriört och interiört har både S90 och V90 ett 48-volts mildhybrid-drivlina tillgänglig för alla modeller, vilket ytterligare förstärker företagets elektrifierade erbjudande.

Volvo V90 facelift 2021
Volvo V90 Cross Country facelift 2021

Större skillnad på V90 R-design

Skillnaderna på vanliga V90 kräver ett tränat öga för att se. Större skillnader exteriört syns dock på utrustningsnivån R-design. Vilket kan ses i Volvos globala bilkonfigurator.

Nya v90 R-design
V90 R-design facelift
R-design facelift
Facelift 2021