Artikel i samarbete med Ledstars

Därför ska du investera i en LED ramp till din bil

Publicerad 3 december, 2020
Ledstars

Varför ska jag investera i en LED ramp till min bil? Denna tanke har kanske slagit dig någon gång. Extraljus och LED ramper med lysdioder är trots allt ingen nyhet på marknaden. Däremot har tekniken förbättrats i rejält på mycket kort tid, vilket har gjort att produkterna på marknaden ger mer och starkare ljus jämfört med tidigare. Dessutom är de betydligt mer energisnåla. Faktum är att de till och med kan rädda liv i vintermörkret.

Rätt ljus ökar trafiksäkerheten

När du monterar en LED ramp på din bil så ökar du säkerheten i trafiken avsevärt. Anledningen är förstås mörkret, som vi alla i norden är väl bekanta med.

Under vinterhalvåret minskar antalet soltimmar till så lite som 6 timmar per dygn. Detta gör att många förare utsätts för en större olycksrisk i trafiken. Vare sig du kör personbil eller annat fordon så ökar möjligheten att se i vintermörkret kraftigt med en LED ramp. Därför är det såklart viktigt att rampen tillhandahålls av en seriös återförsäljare.

Trafiksäkerhet

Skillnaden på LED ramper och extraljus

En LED ramp installeras på samma sätt som en bil med tre extraljus. Det vill säga, man monterar ett fjärrljus tillsammans med två flodljus för att uppnå samma effekt. Skillnaden är dock häpnadsväckande, då man nu med ny 4-D teknik kan skicka ljuset 2-3 gånger längre än med traditionella ramper. Generellt sett vill man att LED ramper och extraljus ska tändas ihop med bilens ursprungliga helljus. För bästa möjliga förutsättningar vid montering behövs också fäste och reläsats.

Fördelar med att använda sig av en LED ramp

 • Lättare att montera än vanliga extraljus
  En LED ljusramp är mindre än en extraljus anordning, vilket gör dem lättare att montera. Det gör dem även lättare att dölja då man kan montera rampen bakom grillen på bilen.
 • Snyggare, rent estetiskt
  Det finns flera olika ljusramper att välja mellan, stora som små. En LED ramp blir en snygg detalj på din bil och det finns idag många olika alternativ för att du ska kunna välja den som passar just dig, din bil och designen du gillar.
 • Låg strömförbrukning
  Med lägre pris menar vi att du som kund bör mäta värde efter kvalitet. Det är alltså inte antalet (W) som berättar för dig hur mycket ljus din ramp kommer att avge. Många LED-ramper som vi menar är av sämre kvalitet, förbrukar stora mängder ström då de påverkas av komponenter såsom ineffektiva lysdioder, vilka i sin tur förbrukar mer energi än nödvändigt. 
 • Ett betydligt jämnare ljus
  LED-ramper är utformade för att avge ett snyggt positionsljus. De kopplas även lätt ihop med bilens standard-ljusanordning, vilket gör att helhetsbilden blir elegant.
 • Bättre närfältsbelysning än vanliga extraljus
  LED-ramper är utvecklade för att kunna stå sig i alla väderförhållanden. Det innebär att även i regn, snö och slask, när vanliga extraljus ofta blir smutsiga och ger sämre ljus, så står sig LED-rampen i både hållbarhet såväl som ljuskvalitet.
 • Ökar trafiksäkerheten vid mörkerkörning
  Som förare har man ett ansvar att i trafiken göra sitt yttersta för att vara en säker trafikant, både som förare och som fordonsinnehavare. LED ramper med sitt omfattande ljus ökar förarens sikt avsevärt, då de hjälper hen att se allt både på och vid sidan av vägen.

Ledramp

Tips på var du hittar toppklassiga LED-ramper till din bil

Vad som är viktigt för alla förare att veta, oavsett om du är hobbyist eller professionell förare, är vikten av att alltid använda sig av kvalitétssäkrade produkter. När det gäller LED-ramper till bilen så kan du som kund titta efter produkter som exempelvis har äkta CREE och OSRAM lysdioder, är E-godkända samt RoHs och CE-certifierade. Ser du dessa kvalitetsstämplar kan du vara säker på att du köper en LED-ramp som både du, dina medtrafikanter och din bil kommer att trivas med.

Vem vänder jag mig till för rådgivning?

Om du letar efter tips och tricks kring hur man håller sin bil i bra skick, är det bäst vända sig till erfarna experter. Vi på autonytt.se kan ge dig råd som håller i både vått och torrt väglag.

Det samma gäller för rådgivning kring vilken belysning som är bäst till bilen. En viktig sak som många missförstår, är exempelvis att antalet Watt inte avgör hur bra en LED ramp lyser. Om en ramp har lysdioder av sämre kvalitét, kan detta påverka strömförbrukningen då själva anordningen ger ifrån sig onödigt mycket ljus. Detta leder i sin tur till att du som förare kör runt i en bil som slukar mycket energi. 

Oavsett vilken huvudbry du har när det kommer till bilbelysning finns experter som Ledstars AB alltid nära till hands för att svara på alla dina frågor som rör LED ramper och extraljus till bilen.