Populäraste bilnyheterna 2015 – Topp 10

Publicerad 30 december, 2015

2015 är slut och många intressanta bilar presenterades under året. Vi har sammanställt vår egen statistik och skapat en topp 10-lista. Se vår sammanställning i filmen ovanför eller se listan nedan.

Topplistan baseras på dem mest lästa artiklarna här på Autonytt.se under året, samt mest trafik från Google och dem mest delade artiklarna.

2015 var ett spännande år i bilvärlden. Många nyheter presenterades, och det händer mycket, framförallt med elbils-utvecklingen. Tesla har ett försprång, men de andra biltillverkarna är på gång. Vi har sett flera elbilskoncept från flera biltillverkare, inte minst konceptet Mission E från Porsche.

Men 2015 innehöll även skandaler. Volkswagens miljöfusk som blev kallad Dieselgate fick stor uppmärksamhet och blev ett hårt slag för hela Volkswagen-gruppen. Trots detta har Volkswagen med två bilar på vår topplista.

Från våra svenska biltillverkare händer det en hel del, vi syns och hörs i bilvärlden. Volvo har fått bra fart på försäljningen med nya Volvo XC90 och i början av december presenterades helt nya Volvo S90 som fick stor uppmärksamhet. Och mer intressant kommer presenteras av Volvo under 2016.

Koenigsegg presenterade deras helt nya modell under bilmässan i Genève: Koenigsegg Regera som är en hybrid med en total effekt på hela 1500 hk. Imponerande!

Även för Nevs/SAAB ser det ljust ut. Året slutade med att de meddelade att en stororder på elbilar till Kina är i hamn. Nevs berättade även att totalt fyra nya modeller är planerade.

Populäraste bilnyheterna 2015 – TOPP 10

10. Ford Focus RS
10-ford-focus-rs

9. Skoda Superb Combi
9-skoda-superb

8. Volkswagen Tiguan
8-vw-tiguan

7. Koenigsegg Regera
7-koenigsegg-regera

6. Nya Audi A4
6-audi-a4

5. Tesla Model X
5-tesla-model-x

4. Volvo V60 Cross Country
4-volvo-v60-xc

3. BMW X1
3-bmw-x1

2. Volkswagen Passat Alltrack
2-vw-passat-alltrack

1. Volvo S90
1-volvo-s90